7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

První domácí zápas měl skvělou vítěznou atmosféru

skupina

 

Královopolské volejbalistky se v sobotu v podvečer poprvé v letošní sezóně představily doma a k radosti více než čtyř stovek fanoušků porazily své soupeřky ze Šternberka bez ztráty setu. Hostující tým šlapal domácím na paty pouze v prvních dvou sadách, pak už byl zápas zcela v režii svěřenkyň Erika Nezhody, které si na svoje konto zaslouženě připsaly tři vítězné body. „Dnes jsem si to moc užila, vyhrály jsme 3:0 a máme všichni obrovskou radost," uvedla po výhře kapitánka Daniela Digrinová.

 

První dva sety byly z naší strany trošku nervózní, byl to přece jenom první domácí zápas sezóny. Moc děkuji našim úžasným fanouškům, kteří nám pomohli, a bylo jich opravdu hodně. Dnes jsme jim ukázali, jak by naše hra mohla vypadat,“ dodala.

Je to pro nás důležitá výhra, v přípravě jsme se na tohle utkání soustředili možná víc než na Olomouc. Děkuji hlavně skvělému publiku, které nás hnalo vpřed, a budu moc rád, když dorazí v tak hojném počtu i příště. Těší mě, že jsme společně celý tým zvládli dvě těžké koncovky,” přidal svůj komentář hlavní trenér Erik Nezhoda.

Do zápasu lépe vstoupily domácí (4:1), Šternberk se ale rychle dotáhl (6:6). Oba týmy se přetahovaly o každý bod (13:13), pak to ale byl hostující tým, který si vytvořil tříbodový náskok (13:16). KP Brno ho při podání Ely Koulisiani smazalo (18:17) a poté, co přidala eso Simona Nikolova, vedly domácí 21:18. Šternberk ještě sice srovnal na 21:21, na víc už ale v setu nestačil (25:22).

Ve druhém dějství se hostující dostaly do vedení 5:8 a Královo Pole se sice po dvou úspěšných blocích soupeřkám přiblížilo (7:8), ty ale srovnání dlouho nepřipustily (10:13, 15:17). Vyrovnat se Královu Poli podařilo až po smeči Magadaleny Bukovské (17:17), Šternberk však poté znovu odskočil (19:21) a přinutil KP Brno k oddechovému času. Od stavu 20:23 už ale družstvo Erika Nezhody soupeřky k ničemu nepustilo, přímý bod z podání dala Andjela Stojkovic a na servisu už zůstala, i díky úspěšným blokům a útoku svých spoluhráček, až do konce setu (25:23).

Domácí to povzbudilo a do další sady vlétly v mnohem větší herní pohodě než soupeřky (8:4), které si za stavu 12:5 braly už druhý time out. KP Brno náskok dál navyšovalo (16:8), a i když se Šternberku vzápětí podařila čtyřbodová šňůra (16:12), na srovnání byl krátký. Do koncovky vstupovaly domácí s pohodlným náskokem (20:13) a jasně si pak už dokráčely k výhře 25:16 a k prvním třem vítězným bodům v letošní sezóně.

 

VK Královo Pole - Šternberk 3:0 (25:22, 25:23, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal:


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT