7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Slibně rozehrané utkání KP Brno ve Frýdku ve výhru neproměnilo

KP STE malé 05112022 9

 

KP Brno ve čtvrtek odcestovalo k utkání 9. kola nejvyšší volejbalové soutěže žen do Frýdku-Místku. Tento tým už v letošní sezóně dokázal potrápit Ostravu a Liberec a dnes potvrdil, že dokáže bojovat o každý míč až do poslední chvíle. Dlouhou bitvu musela ve Frýdku-Místku nakonec rozhodnout až pátá zkrácená hra a Královo Pole v ní bohužel nedokázalo vytěžit ze slibného vedení 0:4. Z výhry 3:2 na sety se tak radovaly domácí hráčky, a svým brněnský soupeřkám přenechaly jen jeden bod.

 

„V celém utkání jsme dnes měli silné momenty, bohužel slabší chvíle nás stály minimálně druhý bod a vítězství. Frýdek si zaslouží pochvalu za houževnatost, která nám v zápase zejména v obraně v poli chyběla, a možná právě to byl rozhodující faktor, proč druhý bod zůstal domácím děvčatům,“ řekl po prohře trenér Erik Nezhoda.

Dneska určitě nejsme spokojené s výsledkem. Špatně jsme bránily a udělaly jsme spoustu nevynucených chyb. Musíme být agresivnější a rozhodnější v důležitých momentech. Teď se musíme oklepat, abychom mohly v sobotu doma předvést výkon, na který máme," zdůraznila po utkání kapitánka Daniela Digrinová.

Královo Pole vstoupilo do utkání slibně, když se mu lépe než soupeřkám podařila koncovka prvního setu (18:25). Ve druhé sadě byly hostující dlouho před Frýdkem o malý krůček napřed (13:15, 17:19), domácí ale od stavu 21:21 nezaváhaly a set vyhrály poměrem 25:22. 

Následující dvě sady byly jako na houpačcce (25:18, 13:25) a o vítězi musel rozhodnout až tie-break. V něm se při podání Gretell Moreno ujalo KP Brno vedení 0:4 a náskok drželo i dál. Za stavu 6:9 ale nastal obrat, Frýdek bodoval pětkrát po sobě (11:9) a rázem byl na koni. Královo Pole už na vyrovnání nestačilo a po prohře 15:12 se muselo ve Frýdku-Místku spokojit s jedním bodem. 

 

Frýdek-Místek - VK Královo Pole 3:2 (18:25, 25:22, 25:18, 13:25, 15:12)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal:


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT