7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

I v letošní sezóně vládne Brnu Královo Pole

A1S07493

 

První brněnské derby letošní sezóny nabídlo v sobotu v hale na Vodově fanouškům obou týmů velkou bitvu plnou obětavých zákroků a výměn, o jejímž vítězi musel rozhodnout až tie-break. Brněnské Šelmy přitom jasně ovládly úvodní set, KP Brno však i bez nemocné Gretell Moreno dokázalo odpovědět, proměnit derby v pětisetový souboj, a nakonec i celý zápas vyhrát. „Dnešní vítězství je důležité, protože jsme hájili domácí pevnost. Zápas byl o to těžší, že jsme nehráli s Gretell, která je nemocná," uvedl po něm hlavní kouč Erik Nezhoda.

 

Jsem proto moc rád, jak utkání zvládla Katka Pelikánová, protože potřebujeme mít rozehraný celý tým a dnes se to jen potvrdilo,“ dodal.

Z vítězství měla velkou radost i kapitánka Daniela Digrinová„Dnešní další pětiseťák nám sice vzal spoustu sil, ale zároveň nás nabil obrovskou energií, protože to, co jsme předváděly na konci zápasu, se vůbec nedalo srovnat s prvním setem. V něm jsme se hodně rozkoukávaly a dělaly spoustu zbytečných chyb a já jsem strašně pyšná na náš tým, že jsme to zlomily, držely spolu, a nakonec zápas zvládly. Chtěla bych moc poděkovat divákům, kteří sem přišli – vítězství patří i jim, bez nich bychom to nezvládly.“

Hostující volejbalistky vlétly do zápasu vedením 0:4, a ač se je Královo Pole snažilo zbrzdit time outem, jejich náskok dál narůstal (3:8). Body připisovala hlavně Hanna Kyrychenko a se svým týmem měla navrch v průběhu celého prvního setu (7:15, 9:20). Za stavu 12:24 ještě domácí odvrátily tři setboly soupeřek, Šelmy se ale už potom nemýlily a úvodní sadu vyhrály s přehledem 15:25.

Druhé dějství mělo na začátku mnohem vyrovnanější průběh (5:5), znovu to byl ale hostující brněnský celek, který bodově odskočil (9:13) a donutil Erika Nezhodu k oddechovému času. Šelmy i po něm náskok držely (12:17), KP Brno se jim ale po bloku Ely Koulisiani přiblížilo (15:17) a time out si bral pro změnu Ondřej Boula. Následoval přímý bod z podání Kateřiny Pelikánové a postupně i vyrovnání na 18:18. Sada se tak rozhodovala v napínavé koncovce, v níž hostující sice odskočily (20:23), ale KP Brno úspěšnými bloky srovnalo na 23:23 a poté mělo k dobru postupně čtyři setboly, kterým jejich brněnské soupeřky ještě úspěšně vzdorovaly. Pátý setbol už však Královo Pole proměnilo (28:26) a srovnalo stav na 1:1.

Velká bitva pak pokračovala i v sadě s pořadovým číslem tři (5:6), za lepší konec v ní však brzy začal tahat hostující tým (10:14). Domácím hráčkám se na soupeřky dotáhnout nedařilo, a tak si za stavu 14:19 vzal Erik Nezhoda time out. Jeho svěřenkyně pak sice přidaly dva body (16:19), Šelmy však tentokrát soupeřky už k ničemu dalšímu nepustily a v setu zvítězily poměrem 17:25.

Do následující sady vstoupily lépe domácí hráčky a ujaly se vedení 8:3. Šelmy však rychle stáhly na 8:7 a Královo Pole zastavilo hru oddechovým časem. Následoval souboj o každý míč, od stavu 11:11 ale začalo mít opět navrch KP Brno a ujalo se postupně vedení 16:12. Do koncovky vstupovaly domácí hráčky za stavu 20:15, Šelmy se jim však po třech výměnách přiblížily (20:18) a donutily královopolského kouče k time outu.  Po esu Hanny Kyrychenko byl stav 21:20, KP Brno se ale ve veliké bitvě probojovalo až ke třem setbolům (24:21). Šelmy rychle odpověděly, po dvou přímých bodech z podání Anny Šotkovské bylo srovnáno na 24:24 a i následující míč pak patřil hostujícím, které tím pádem měly k dobru mečbol (24:25). Domácí ho však odvrátily a nemýlily se ani v další výměně (26:25). Na servis se pak postavila Magdalena Bukovská a dramatickou koncovku zakončila esem na vítězných 27:25.

V tie-breaku zářila na síti Ela Koulisiani (6:4), Šelmy však otočily na 6:7. Domácí tým mohutně povzbuzován svými fanoušky však vedení znovu zvrátil na svou stranu (12:8) a závěr zkrácené hry už si pohlídal (15:12).

 

VK Královo Pole – VK Šelmy Brno 3:2 (15:25, 28:26, 17:25, 27:25, 15:12)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT