7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno si s Dniprem neporadilo ani na domácí palubovce

7C4B8611 DBB5 4073 AB76 25069E541188

 

KP Brno se v sobotu v podvečer už podruhé v tomto týdnu utkalo s ukrajinským Dniprem, jediným zahraničním zástupcem české extraligy. Utkání mělo na rozdíl od toho předešlého mnohem vyrovnanější průběh, opět to ale byly ukrajinské volejbalistky, kdo se ujal vedení 0:2 na sety. Královo Pole sice zareagovalo a snížilo na 1:2, čtvrté dějství už ale vybojovat nedokázalo. Tři body tak míří na konto ukrajinských mistryň. 

 

Já bych neprve chtěla poděkovat za dnešní podporu diváků, je to pro nás moc důležité. Za námi je těžký zápas, pro nás určitě dobré srovnání s tak kvalitním týmem, jako je Dnipro. Co k tomu říct, Dnipro dnes bylo agresivnější ve všech činnostech, ale my jsme se snažily tlačit. Velký rozdíl byl u nás na servisu a v obraně na bloku, dokázaly jsme lépe číst soupeřovu hru, ale úplně to nestačilo. Soupeř nás tlačil svým servisem na přihrávce," uvedla po zápase blokařka Ela Koulisiani.

Odehráli jsme rozhodně lepší utkání než v Kutné Hoře. K vítězství nám chybělo víc disciplíny a úspěch v útoku, v tom jsme se soupeři rovnat nemohli," dodal hlavní trenér Erik Nezhoda.

Od Králova Pole mohli diváci ve Starez Aréně vidět nepovedený vstup do zápasu, velké množství nevynucených chyb a obtížné prosazování proti ukrajinské obraně. Kateřina Kuníková zavelela k nástupu domácích do zápasu a za svého servisu KP otáčí z 5:9 na 12:11. Brňanky zlepšily útočnou fázi a začaly tlačit na podání, na kterém byly doposud ze strany Dnipra pod velkým tlakem. Po chvilkové tahanici nakonec při podání Vicky Savard SC Prometey získává rozhodující pětibodový náskok, který hosté drží až do koncovky 1. setu, který vyhrávají 20:25. 

Do 2. setu vstupují hosté výrazným vedením 1:5Dnipro lépe kombinovalo v útoku a až do stavu 16:16 se ani jedno z družstev ve skóre nevzdálilo o více než 3 body. Až za podání nahrávačky Velykokon Ukrajinky odskakují na 16:19 a tento bodový polštář je pro vítěze 2. setu zlomový. Milenkov dalšími třemi úspěšnými útoky potvrzuje nástup svého celku a Dnipro vítězí i ve druhém setu pohodlným rozdílem 16:25

Třetí sadu zahájily lépe domácí hráčky, které se vedením soupeřů 0:2 na sety nenechaly zastrašit. Díky bodovým blokům a útokům rychle vedou 4:0. Hosté sice zachytili vedení Kéniku, domácí ale poprvé zastavují time-outem za 10:11 čtyřbodovou šňůru Dnipra. Jako na houpačce zase SC Prometey reaguje na vedení 16:14 domácího KP. Až do stavu 19:19 bylo možné sledovat vyrovnanýprůběh zápasu, v koncovce při servisu střídající Prchalové domácí odskakují a bez potíží berou 3.sadu pro sebe. 

Ve 4. setu se vedení ve skóre přelívalo se strany na stranu, každý tým byl vždy chvilku o pár bodů ve vedení. Delší bodovou řadu zvládly domácí při podání Kuníkové, na druhé straně zase Dnipro bodovalo při servisu Velykokon (10:10). Do stavu 15:15 bylo skóre vyrovnané, poté domácí hráčky nakupily několik nevynucených chyb, Dnipro odskočilo na 15:20 a podobnýmrozdílem také zvítězilo v poslední sadě (19:25).

 

VK Královo Pole – SC Prometey Dnipro 1:3 (20:25, 16:25, 25:19, 19:25)

 

Barbora Mertová, Šárka Sklenářová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT