7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pražský Olymp byl v sobotu nad královopolské síly

KP OST 24112022 28

 

Tři vyrovnané koncovky, které nejtěsnějším způsobem urval pražský Olymp, stály v sobotu v Praze Královo Pole body do tabulky i vítězství v zápase. Utkání 13. extraligového kola přitom hostující Brno rozehrálo dobře, vedení 11:17 v úvodním setu ale nedokázalo udržet, a tak nakonec bral první sadu Olymp poměrem 28:26. Královu Poli se pak už podařilo soupeřky překonat jen ve třetím dějství, a z výhry 3:1 se proto radovaly domácí volejbaliskty.


 

„Přestože jsme na nečekanou sestavu domácích zareagovali vedením o šest, sedm bodů, druhou půli prvního setu jsme prochybovali a soupeře posadili na koně. Další tři sady se hrál taktický volejbal, ze kterého vyšel jako vítěz soupeř. Dnes to bylo opět o malých rozdílech a bohužel ve prospěch Olympu. Nicméně odveta přijde brzy a my budeme chtít vyhrát,” vzkázal z Prahy hlavní trenér  Erik Nezhoda.

„Dnes nás výsledek mrzí, všechny sety jsme měly rozehrané dobře a mohly jsme v nich uspět, Začaly jsme velmi dobře, ale v půlce setu nám trochu odešla obrana, nedařilo se nám splnit zadání a pár chyb v koncovce rozhodlo o prvním setu a možná i o vývoji celého zápasu. Myslím si, že to byl atraktivní zápas, všechny sety šly do koncovek a do příštího utkání víme, na čem nejvíc pracovat,“ zhodnotila duel kapitánka Daniela Digrinová.

KP Brno vstoupilo do úvodního setu vedením 3:8 a ještě za stavu 11:17 to vypadalo, že si kráčí k výhře v úvodní sadě. Svěřenkyně Stanislava Mitáče však srovnaly krok (21:21), v závěru setu odvrátily dva brněnské setboly, a nakonec zvítězily poměrem 28:26. Druhé dějství bylo vyrovnané až do konce (14:14, 25:25), opět to byl ale Olymp, kdo dokázal zatáhnout za vítěznou šňůru (27:25).

Hostující hráčky odpověděly ve třetím setu (25:22) a následujcí dějství měly slibně rozehrané (11:14). Domácí družstvo však znovu zareagovalo (19:19) a v koncovce si vybojovalo těsnou výhrou 25:23 tři body do tabulky.

 

Olymp – VK Královo Pole 3:1 (28:26, 27:25, 22:25, 25:23)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT