7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole nestačilo bez nemocných hráček na Liberec

KP Liberec

 

Královo Pole už v této sezóně téměř tradičně nastoupilo do dalšího extraligového zápasu v pozměněné sestavě, kromě Ely Koulisiany i bez dalších nemocných hráček – Terezy Hrušecké a Daniely Digrinové. Na souboj brněnské volejbalistky ve čtvrtek doma vyzvaly Liberec a v zápase se i přes absenci všech svých reprezentantek ujaly vedení 1:0 na sety. Liberecký kouč Libor Gálík však ve druhé sadě dobře prostřídal a víc setů už se svým týmem domácím uhrát nedovolil. Tři body tak putují na sever Čech.


 

Přiznejme si, že v sestavě, ve které jsme dnes nastoupili, bylo vůbec malým zázrakem, že jsme dokázali hrát o bod nebo možná i o výhru. V prvním setu a půl se nám dařilo. Liberec ale střídáními dobře zareagoval na svůj výkon a po zbytek utkání na hřišti dominoval,” popsal průběh duelu trenér Erik Nezhoda.

„V prvním setu jsme hrály ve všech činnostech dobře, v tom dalším jsme bohužel nedokázaly udržet vedení a Liberec otočil skóre. Poté už jsme na jeho hru nedokázaly odpovědět,“ dodala Zuzana Kamasová, která nastoupila na post libera místo nemocné Daniely Digrinové společně s Lucií Šmardovou. 

V prvním setu domácí za stavu 3:3 odskočily o tři body, Liberec ale rychle vyrovnal (10:10). Následující tři výměny patřily znovu Královu Poli (14:11) a liberecký kouč si vzal time out. Domácí tým vedení držel a do koncovky vstupoval za stavu 20:16. Hostující hráčky ale ještě dokázaly srovnat krok a závěr setu zdramatizovaly (22:22). KP Brno však už poté nezaváhalo a v setu zvítězilo poměrem 25:22.

Do druhého dějství vstoupil lépe Liberec (0:3), svěřenkyně Erika Nezhody ale rychle otočily a ujaly se slibného vedení 13:6. Za stavu 17:11 se však na servis hostujících postavila střídající Victoria Deisl a vydržela tam i díky svým třem přímým bodům z podání osm výměn (17:19). Královo Pole se sice ještě na Liberec dotáhlo (19:19), ten ale v koncovce zvrat dokonal a sadu vyhrál 21:25.

Úvod třetího dějství patřil domácím (5:1), Liberec ale soupeřkám opět začal šlapat na paty (11:10) a skóre otočil stejně jako v předchozí sadě při servisu Victorie Deisl na svou stranu (12:15). Hostující tým pak dostal domácí pod tlak a náskok navýšil až na 17:22. Královo Pole sice ještě snížilo (20:22), Liberec ale poté vytlučenými bloky svoje vedení pojistil na 20:23 a set dotáhl bez problémů k vítězství (20:25).

Čtvrtá sada byla vyrovnaná do stavu 6:6, pak se vedení po vydařené sérii bloků ujal hostující tým (6:10). Královo Pole hledalo na jeho hru odpověď marně, a tak Liberec po přesném útoku středem a dalším úspěšném bloku vedl už (9:15). Hostující hráčky pak na hřišti jasně dominovaly (12:21), a i když je Královo Pole za stavu 15:22 donutilo k time outu, následným servisem do autu (15:23) přiblížilo Liberec ke konečné výhře v setu (17:25) i v celém zápasu.

 

VK Královo Pole – Liberec 1:3 (25:22, 21:25, 20:25, 17:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT