7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno si doma poradilo s Olympem za plný počet bodů

KP Olymp 08122022 2

 

Ve čtvrtek se v hale na Vodově střetlo KP Brno v odloženém druhém extraligovém kole s pražským Olympem. V základní sestavě domácích nastoupily po nemoci znovu kapitánka Daniela Digrinová i Tereza Hrušecká a po prvních dvou setech nenechaly nikoho na pochybách o tom, že si chtějí na konto konečně připsat zase plný počet bodů. Olymp sice odpověď na brněnskou hru v jedné sadě našel, na víc ale nestačil, a tak Královo Pole vyhrálo 3:1.


 

„Dnes jsme hrály konečně zase náš volejbal, což bylo vidět hned v prvních dvou setech. Byla tam spousta výborných momentů, za což bych chtěla holky pochválit. Těší mě, jak jsme se dnes k utkání postavily, a že jsme se dokázaly ve čtvrtém setu vrátit a vyhrát za tři body. Věřím, že nás to teď nakopne dál,“ usmívala se po utkání Daniela Digrinová, kapitánka Králova Pole.

Stejné pocity měl i trenér Erik Nezhoda: „Celý tým má velkou radost, děkuji hráčkám i realizačnímu týmu, protože to teď nemáme vůbec jednoduché. Holky do toho šly se vší zodpovědností a naplno. Naše sestava byla na hraně a v podstatě bez tréninku, pořád se léčíme, a o to víc jsem rád, že to dnes holky zvládly.”

První set odstartoval lépe domácí tým (8:2), Olymp se ale dokázal na Brno dotáhnout na rozdíl jediného bodu (9:8). Poté převzaly kontrolu nad hrou znovu svěřenkyně Erika Nezhody a ve střední pasáži setu utekly soupeřkám až na 20:11. Olymp sice skóre ještě zkorigoval (23:16), vítězství si však Královo Pole i díky šesti úspěšným blokům pohlídalo (25:17).

Druhá sada byla zcela v režii domácích (8:4, 16:9), bodově se hned devětkrát blýskla Magdalena Bukovská a se svými spoluhráčkami vstupovala do koncovky za vysokého vedení 20:9. Olymp se na odpověď nevzmohl a set patřil za 21 minut zaslouženě domácím (25:12).

Třetí sada měla zcela jiný průběh, Olymp ji začal lépe a donutil domácí za stavu 1:4 k oddechovému času. Po esu Michaely Brichtové vedly hostující 2:6 a náskok postupně navýšily až na 6:12. Další time out Brna žádný zvrat nepřinesl, Olymp dál bodoval a utekl Královu Poli na 8:17. Dva přímé bodech z podání kapitánky Pavlíny Šimáňové (12:23) pak už jen stvrdily cestu Olympu až k výhře 16:25.

Ve čtvrtém dějství se domácí tým vrátil k výkonu z prvních dvou setů, po vydařených blocích vedl 10:6 a po esu Magdaleny Bukovské 15:10. Domácí ale zbrzdil oddechovým časem Stanislav Mitáč, po kterém jeho hráčky začaly domácím šlapat na paty (16:14) a postupně srovnaly na 17:17. Následující dva body patřily znovu i díky povedenému bloku Terezy Hrušecké Brnu a Olymp bral další time out. Přesný servis střídající Zuzany Kamasové a další blok Hrušecké poslaly Královo Pole do vedení 21:17 a koncovku už si pak domácí pohlídaly (25:20).

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Tereza Hrušecká, která si v zápase připsala hned sedm (z celkových sedmnácti) úspěšných bloků.

 

VK Královo Pole – Olymp 3:1 (25:17, 25:12, 16:25, 25:20)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT