7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov po dlouhé bitvě klopýtl v Králově Poli

KP PRP 10122022 3

 

V sobotu se v Brně střetlo Královo Pole s Prostějovem, a i když byly hostující volejbalistky papírově favoritkami, utkání loňských finalistů extraligy bylo nakonec velkým dramatem. Fanoušci si na Vodově užili napínavou bitvu plnou obětavých zákroků a krásných výměn, která se rozhodovala až v tie-breaku. V něm zaúřadovaly svěřenkyně Erika Nezhody a vrátily Prostějovu porážku z úvodu sezóny.


Oba týmy odehrály krásný zápas, my jsme potřebovali být na Mikasách co nejdéle, tak jsme si to prodloužili do pěti setů. V dnešní výhru jsme od začátku věřili a měli bychom si vážit toho, že jsme v jednom týdnu porazili dva tradiční kluby, Olymp a Prostějov,” uvedl po napínavém souboji trenér Erik Nezhoda.

„Dnes mám pocit, že jsme tu vyhrály takové malé finále. Nezačaly jsme přitom vůbec dobře a to, co jsme předvedly poté, asi málokdo čekal. Tohle by mohl být zápas, který dokáže nám i fanouškům, že můžeme hrát víc, než co jsme doposud předváděly, a že se můžeme dívat nahoru,“ řekla po zápase kapitánka Daniela Digrinová.

Do úvodní sady vlétl Prostějov při podání kapitánky Simony Bajusz vedením 0:7, Královo Pole ale nesložilo zbraně a soupeřkám se přiblížilo na dosah (9:11). Hostující hráčky však náskok nepouštěly (13:17) a v koncovce je nezastavil ani time out Erika Nezhody (16:21). Prostějov tak první set vyhrál 19:25.

Druhá sada se vyvíjely úplně naopak, KP Brno soupeřkám odskočilo na 7:3 a dotahovat tentokrát musely hostující. Královo Pole si vedení hlídalo (16:11), Prostějov se však snažil skóre srovnat, a tak si za stavu 16:14 bral domácí tým oddechový čas. Po něm zaúřadovaly brněnské hráčky na bloku (20:16), hostující se jim však znovu přiblížily (20:19). Při servisu Gretell Moreno se ale poté KP Brno propracovalo hned k pěti setbolům (24:19) a sadu už si pohlídalo (25:20).

Třetí dějství bylo od začátku velikou bitvou o každý míč, v níž se vedení přelévalo na obě strany. Za stavu 3:5 musela ze hry odstoupit zraněná Michaela Beránková a následně dostal za nesportovní projev žlutou kartu trenér Miroslav Čada. Jeho svěřenkyně si vypracovaly náskok 3:7, udržet ho ale nedokázaly a za stavu 13:14 si bral Prostějov time out. Drama pokračovalo (17:17, 20:18) a o vítězi sady musela rozhodnout až koncovka (21:21). V ní se k setbolu (23:24) nakonec v napínavém souboji propracovaly hostující, a i když si Erik Nezhoda ještě vzal oddechový čas, na bod už byl jeho tým krátký (23:25).

Ve čtvrté sadě ukázaly domácí, že z utkání nechtějí odejít bodově naprázdno a soupeřkám utekly na 12:5. Time out Prostějova však jejich bodovou jízdu zbrzdil a za stavu 15:10 zastavilo hru pro změnu Královo Pole. Soupeřky pak sice ještě přidaly dva body, KP Brno však znovu zářilo v obraně na síti a přitvrdilo i v útoku a do koncovky vstupovalo za stavu 20:14. Prostějov už odpověď nenašel a set ukončil vlastním podáním do autu (25:15).

Ve zkrácené hře před změnou stran vedlo Královo Pole 8:4 a svůj náskok si hlídalo i dál. Po přesné smeči Simony Nikolovy, která byla vyhlášena s celkovými 26 body nejlepší hráčkou utkání, mělo Brno k dobru šest mečbolů (14:8) a set i celý zápas už s přehledem vyhrálo (15:9, 3:2).

 

VK Královo Pole – Prostějov 3:2 (19:25, 25:20, 23:25, 25:20, 15:9)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT