7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno na Olympiacos Piraeus nestačilo, o postup zabojuje v odvetě doma

78CEBF29 47CF 4AE2 B36C 7B0097C3F95D

 

KP Brno má za sebou první osmifinálový duel CEV Cupu, v němž se v řeckých Aténách střetlo s týmem Olympiacos Piraeus. Favorizované domácí družstvo se Královu Poli bohužel ani v jednom momentu zápasu nepodařilo dostat pod tlak, z čehož Olympiacos vytěžil konečné vítězství 3:0 na sety a na svoje konto si připsal tři body. Pro Královo Pole ale vidina postupu do dalšího kola ztracená není, příští týden totiž bude mít v odvetě výhodu domácího prostředí. 

 

Hodnocení dnešního utkání není jednoduché. Setkali jsme se s úplně jinou úrovní volejbalu, než jsme zvyklí z extraligy, a nedokázali jsme na ni zareagovat. Na druhou stranu, pokud jsme si přihráli nebo dostali obranu k nahrávačce, útočili jsme velice dobře a konkurenceschopně, byť tomu výsledek neodpovídá,” uvedl po zápase trenér Erik Nezhoda.

„Dnešní výsledek nás mrzí, protože jsme si myslely, že můžeme předvést víc. Do Brna sice jedeme s prohrou 0:3, ale v domácím prostředí a naší hale rozhodně můžeme zatlačit. Z tohoto zápasu si odvážíme jednak cenné zkušenosti a také ponaučení, co máme zlepšit do příštího utkání, abychom se posunuly tam, kam potřebujeme," dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Domácí volejbalistky vstoupily do zápasu lépe (6:3) a náskok postupně navýšily na 12:7. Erik Nezhoda zastavil hru oddechovým čase, i po něm byl ale Olympiacos na koni (17:9). Královo Pole nedokázalo odrážet útoky domácích a nedařilo se mu ani na servisu (19:11). Řecko pak už v koncovce o vítězi sady nenechalo nikoho na pochybách (25:15)

I úvod druhého dějství patřil domácím (7:4), které po esu Elaine Winters vedly 10:6. Královo Pole se na soupeřky snažilo dotáhnout (12:10), ty ale bohužel znovu odskočily (15:10) a KP Brno si vzalo time out. Po něm si  Olympiacos  vedení pojistil přímým bodem z podání (17:12) a do koncovky vstupoval za stavu 20:15. V ní na servisu Královo Pole opět zatlačila Elaine Winters (22:15), což znamenalo další oddechový čas hostujících. Olympiacos však už poté nezaváhal a sadu vyhrál 25:18.

Začátek sady s pořadovým číslem tři vyšel znovu lépe domácímu týmu (7:1), Královo Pole však nehodlalo složit zbraně a rozdíl stáhlo na dva body (8:6). Poté však začaly úřadovat domácí a královopolským hráčkám se vzdálily až na 16:9. Time out KP Brna tlak Olympiacosu zbrzdil, přímým bodem z podání skóre zkorigovala Magdalena Bukovská (18:14) a donutila domácí k prvnímu oddechovému času v zápase. Ze strany Králova Pole to ale bohužel byla konečná, a tak si Olympiacos dokráčel až k osmi mečbolům (24:16). Tři z nich ještě KP Brno odvrátilo, pak už se ale z výhry 25:19 a ze zisku tří pohárových bodů radoval domácí tým.

Olympiacos Piraeus – VK Královo Pole 3:0 (25:15, 25:18, 25:19)

 

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrušecká, Moreno Borrero, Bukovská, Koulisiani, Nikolova, Kuníková, libera Digrinová, Šmardová. Střídaly: Vítková, Kamasová, Rožnovjáková

Hosté: Winters, Lamprousi, Kubura, Salas Rosell, Emmanoulidou, Carraro, libero Kosma. Střídaly: Tsitsigianni, Christodoulou 

 

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT