7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno svedlo s Olympiacosem vyrovnanou bitvu, v pohárové Evropě ale končí

KP OLYMPIACOS m 18012023 1

 

Královo Pole bohužel ve své pouti pohárovou Evropou pokračovat nebude. V osmifinále CEV Cupu se doma v odvetě střetlo s Olympiacosem PIREAEUS a v zápase mu bylo od začátku vyrovnaným soupeřem. Úvodní tři sady se rozhodovaly před zraky bouřících fanoušků slušně zaplněné haly na Vodově vždy až v dramatických koncovkách, dvě z nich však bohužel patřily Řekyním, což jim už za stavu 1:2 na sety zajistilo postup do čtvrtfinále evropského poháru. Brněnské volejbalistky pak ještě uzmuly jeden set, z výhry v tie-breaku a celkového vítězství 2:3 na sety se ale nakonec radoval Olympiacos.

 

„Dnes jsme předvedly parádní výkon, v setech jsme vždy vedly o několik bodů, ale pak soupeřky pokaždé zabraly a dotáhly se na nás. Výsledek nás mrzí, ale myslím si, že jsme si dnešní zápas všechny užily, protože jsme do něj šly s tím, že na nás vlastně není žádný tlak. Ukázaly jsme to nejlepší, co jsme mohly,“ řekla po zápase kapitánka Daniela Digrinová.

Podobně zhodnotil duel i trenér Erik Nezhoda„Věděli jsme, že musíme hrát za tři body, takže musíme mít lepší vstup do utkání než v našich posledních třech zápasech. To se nám povedlo, myslím si, že set a půl, možná i dva, jsme byli lepším týmem. Bohužel pak přišla nešťastná koncovka druhé a následně i třetí sady. Obě byly napínavé až do konce. Pak už dostala prostor naše druhá šestka, která si za svou práci v tréninku určitě zasloužila také nasbírat cenné pohárové zkušenosti. Věřím, že to celý tým povzbudí do další práce, a myslím si, že si CEV Cup opravdu všichni užili.”

První set byl dlouho vyrovnanou partií (7:7, 14:14), pak se ale k radosti početných brněnských fanoušků podařilo odskočit na 18:14 domácím. Olympiacos však rychle srovnal krok (18:18) a v koncovce to byl on, kdo těžil z mírného vedení (20:22). Královo Pole se však čtyřmi následujícími body propracovalo ke dvěma setbolům (24:22), ve druhém z nich se nemýlilo (25:23) a ujalo se vedení 1:0 na sety.

Zaskočené soupeřky pak v úvodu druhé sady dostaly domácí hráčky pod tlak (6:2), po úspěšném bloku vedly 10:6 a náskok i díky esu Magdaleny Bukovské držely (13:8). Řecký kouč se Královo Pole snažil zastavit oddechovými časy, bouřící hala ale hnala svěřenkyně Erika Nezhody dopředu (16:10). Hostující však poté přitvrdily v útoku a postupně se Brnu přiblížily až na 18:17. Bitva pokračovala a oba týmy vstupovaly do koncovky za vyrovnaného stavu 20:20. Závěr setu však bohužel patřil Řekyním, které ho uzmuly těsně 23:25.

Domácí hlavu v dalším dějství nesvěsily (4:2), po tvrdém útoku Simony Nikolovy vedly 6:4 a dál bojovaly o každý míč. Za stavu 10:7 a 14:9 si řecký trenér vzal oddechový čas, po něm se jeho tým začal na domácí dotahovat (15:14) a time out patřil pro změnu Královu Poli. Domácí těsný náskok držely a po bodovém bloku a smeči Simony Nikolovy vedly 22:20. Olympiacos ale srovnal na 23:23 a drama pokračovalo. Blíž k zisku setu pak bylo KP Brno (24:23), šanci ale nevyužilo a poté se už bohužel radovaly pouze hostující, které si výhrou 24:26  a jistým zápasovým bodem zajistily ještě před koncem utkání postup do čtvrtfinále CEV Cupu.  

Čtvrtý set si od začátku hlídalo Královo Pole (4:1, 13:7) a Erik Nezhoda v něm postupně prostřídal všechny hráčky. Po smeči Marie Rožnovjákové vedlo KP Brno 18:13, poté se však Řecko na Královo Pole znovu dotáhlo (20:19), a set tak zamířil už do čtvrté napínavé koncovky. KP Brno si ji tentokrát pohlídalo a výhrou 25:22 posunulo utkání do tie-breaku.

V něm byl na začátku stav srovnaný (4:4), šest dalších výměn však patřilo hostujícím (4:10), a o vítězi zkrácené hry bylo prakticky rozhodnuto (7:15).

 

VK Královo Pole – Olympiacos Pireus 2:3 (25:23, 23:25, 24:26, 25:22, 7:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT