7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Desátá extraligová výhra v řadě! S prázdnou tentokrát jede domů Olymp

KP Olymp 11022023 1

 

Ve 25. kole UNIQA extraligy žen zavítal do Brna pražský Olymp, který momentálně v tabulce drží osmé místo. Královo Pole se v zápasu bez problémů ujalo vedení 2:0 na sety, hostující tým mu ale začal ve třetí sadě vzdorovat a zápas se mu podařilo zdramatizovat. Svěřenkyně Erika Nezhody sice třetí set ztratily, v závěru čtvrté sady však dokázaly ustát tlak Olympu, a v extralize tak zvítězily podesáté za sebou. „Jak před zápasem, tak po druhém setu jsme si zopakovali, že Olymp se nikdy nevzdá a znovu se nevzdal. Velice dobře spravil svou hru v obraně a my naopak na začátku třetího setu udělali několik chyb, které nás dostaly z tempa a pak jsme bohužel po zbytek utkání lovili náš optimální výkon,” zhodnotil Nezhoda zápas.

 

„Je to krásné pokračování naší vítězné série, trošku nás mrzí ty propady v setech, protože těch bychom se určitě měly vyvarovat, pokud chceme porážet nejsilnější soupeře. Měly bychom se trošku zaměřit na servis, protože na tom jsme dnes měly problém a Olymp nás naopak zatlačil. Tři body jsou pro nás opět hodně důležité,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

První set byl tahanicí o každý bod do stavu 10:10, pak ale začaly mít na palubovce převahu domácí volejbalistky (14:11), a i když se je snažil oddechovým časem zbrzdit Stanislav Mitáč (18:13), na svůj náskok si KP Brno sáhnout nenechalo. Po bodu Andely Stojkovic tak Královo Pole vedlo 1:0 na sety (25:17).

Druhé dějství bylo od začátku jednoznačnou záležitostí domácích (8:5). Olymp bohužel krok nedokázal srovnat a po vlastní chybě bral za stavu 13:8 time out. KP Brno dál na hřišti kralovalo a do koncovky vstupovalo s pohodlným náskokem šesti bodů (20:14). Sadu na vítězných 25:17 ukončila Gretell Moreno.

I třetí set měl na začátku podobný scénář, při podání Magdaleny Bukovské vedl její tým brzy 8:3 a za stavu 10:5 následoval oddechový čas Olympu. Po něm se hostující ale Brnu dokázaly přiblížit (10:9) a hru zastavil pro změnu Erik Nezhoda. Hráčky Olympu bojovaly i po něm dál a přímým bodem z podání otočily skóre na svou stranu 14:15. Královopolský útok v síti pak znamenal vedení 14:17 a další oddechový čas Brna. Po něm domácí tým začal manko mazat a za stavu 19:19 set zamířil do napínavé koncovky. Po esu Pavlíny Šimáňové a úspěšném bloku se hostující dostaly do vedení 21:23 po něm už si výhru ujít nenechaly (22:25).

Do následujícího dějství lépe vstoupilo Brno (6:3), přesný servis Michaely Brichtové ale znamenal srovnání na 6:6. Olymp bral i další dva body (6:8), skóre ale rychle srovnala Magdalena Bukovská (9:9). Při jejím servisu pak Královo Pole odskočilo na 14:12 a Olymp zastavil hru time outem. Další si vzal hostující tým vzápětí (16:13), Brno se mu ale začalo stále více vzdalovat (19:13). Olymp však v koncovce dokázal za stavu 23:18 stáhnout skóre na 23:22 a donutil Erika Nezhodu k oddechovému času. I následující bod pak patřil hostujícím, fanoušci ale hnali Brno dopředu a k jejich velké radosti nakonec Královo Pole po esu Magdaleny Bukovské uzmulo set těsně 26:24 a na svoje konto si připsalo tři vítězné body.

 

VK Královo Pole – Olymp 3:1 (25:17, 25:17, 22:25, 26:24)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT