7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole je po roce znovu ve finále Českého poháru žen!


9FB42449 2271 4841 810B 8E2C678168C5

V Teplicích ve středu odstartovalo Final Four Českého poháru žen a po úvodním semifinále, z nějž vyšla vítězně Ostrava, se střetlo Královo Pole s Olomoucí. Jejich zápas byl od začátku bitvou jako hrom a bouřící hale připomněl jejich loňská semifinálová klání v play off extraligy. Brno se v utkání ujalo vedení 1:0 na sety, a i když Olomouc srovnala na 1:1, třetí sadu vybojovalo znovu Královo Pole a v té následující už o postupujícím do finále nenechalo nikoho na pochybách. „Utkání mělo obrovskou úroveň a byl to velký taktický boj, který jsme dneska nakonec zvládli lépe,” radoval se po zápase Erik Nezhoda.

 

„Určitě rozhodla obrana, protože oba týmy se na ni hodně soustředily a myslím si, že jsme v ní byli dnes lepší. Soupeř ale hrál také výborně. Co se týká finále, Ostrava bude houževnatý soupeř, výškově to sice není výrazný tým, ale má skvělou Skřivanovou, která platí za jednu z nejlepších univerzálek extraligy. Je to celek, který se nikdy nevzdá a my budeme muset být opět důrazní, tak jako dnes,“ dodal.

„Dneska rozhodoval hlavně servis. Ve všech setech, které jsme vyhrály, jsme tlačily soupeře na podání, a to nám moc pomohlo. V utkání proti Ostravě musíme hlavně držet náš systém, ony nebudou mít co ztratit. Myslím si, že se pokusí hrát na riziko a my musíme hrát sebevědomě,“ řekla kapitánka Daniela Digrinová.

Do zápasu vlétlo lépe KP Brno (4:1). Brněnský bodový blok (6:2) a následný útok Olomouce v autu znamenal za stavu 7:2 time out Martina Hrocha. Po něm jeho tým přitvrdil na servisu i smeči a rozdíl stáhl na 9:8. Brno ale srovnání nepřipustilo a po esu Gretell Moreno odskočilo na 14:10. I následující bod patřil Královu Poli a Olomouc si vzala druhý oddechový čas (15:10). Brno i po něm na hřišti dominovalo a po přímém bodu z podání Magdaleny Bukovské a dvou blocích vedlo 21:11. Bukovská pak přidala další eso a Olomouc následně zaútočila do autu (23:11). O vítězství Králova Pole už tak nebylo pochyb, dalším přesným servisem ukončila set střídající Kristýna Vítková.

Druhé dějství bylo na začátku vyrovnanou bitvou (6:6) a oba týmy se praly o každý míč (10:10).  Do mírného vedení se pak po přesné smeči dostala Olomouc (11:13) a díky brněnským chybám na servisu ho držela (13:15). Olomoucké volejbalistky pak náskok dál navyšovaly a při podání Lucie Herdové odskočily na 14:20. Královo Pole však zbraně nesložilo a po esu Kateřiny Kuníkové donutilo soupeřky k time outu (17:20). Brno se pak Olomouci sice přiblížilo ještě o krok blíž (18:20), pak to ale byly znovu Hanačky, kdo bodoval a oddechový čas si vzalo pro změnu Královo Pole (18:22). Olomouc se vzápětí propracovala až ke čtyřem setbolům (20:24), a i když Brno ještě tři odvrátilo a koncovku zdramatizovalo, na čtvrtý už bylo krátké (23:25).

Bitva pokračovala i v následující sadě (5:5) a fanoušci si užívali dlouhé výměny plné obětavých zákroků na obou stranách. Po tvrdé smeči Simony Nikolovy se ujalo vedení Královo Pole (8:5) a Olomouc zastavila hru. Po něm Brno Hanačky dvakrát zablokovalo (10:5), soupeřky se mu ale po esu Lucie Herdové přiblížily na 12:10. Fanoušci pak dál sledovali dramatický souboj a dlouhé výměny, z nichž lépe vycházelo Královo Pole (17:12). Martin Hroch se ho znovu pokusil zbrzdit time outem a povedlo se mu to a za stavu 20:19 bral oddechový čas pro změnu Erik Nezhoda. V útoku Brna ale pak začala zářit Simona Nikolova (23:20) a se svými spoluhráčkami už zvrat nepřipustila (25:20).

Úvod čtvrté sady patřil při podání Zuzany Kamasové Královu Poli (5:0), které dostalo Olomouc pod velký tlak (11:4). Týmu Martina Hrocha se skóre korigovat nedařilo (15:9), Brno se nemýlilo na smeči a náskok navýšilo po esu Terezy Hrušecké, následném bloku a tvrdém útoku Simony Nikolovy až na 21:13. Spanilou jízdu pak už královopolské hráčky dokonaly a výhrou 25:17 si po roce znovu zajistily účast ve finále Českého poháru.

 

VK Královo Pole - Olomouc 3:1 (25:12, 23:25, 25:20, 25:17)

 

Barbora Mertová


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT