7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky venku jasně přehrály Přerov


KP OST 24112022 32

Královopolské hráčky vycestovaly k dalšímu extraligovému zápasu do Přerova, který se nachází až na desátém místě tabulky, a tak o favoritovi utkání nebylo pochyb. Tým Radima Vlčka dokázal s Brnem držet krok jen v prvních dvou setech, v nichž o výsledku pokaždé rozhodla lepší koncovka hostujích. Třetí sada pak už byla jednoznačou záležitostí Králova Pole, které na půdě soupeře i v pozměněné sestavě zaslouženě vyhrálo 3:0 na sety. „První dva sety byly napínavé a my zvládli lépe jejich koncovky. Třetí set rozhodla skvělým výkonem na podání Maruška Rožnovjáková," zhodnotil duel trenér Erik Nezhoda.

 

Rád bych ale pochválil celý tým, jak průběh utkání zvládl, protože po turnaji v Českém poháru nejsme úplně zdravotně v pořádku. Jsem moc rád také za výkon Lucky Šmardové, která dnes hrála moc pěkně,“ dodal. S výkonem týmu byla spokojená také kapitánka Daniela Digrinová, kterou v zápase na pozici libera nahradila právě Lucie Šmardová. „Dnes to byla další důležitá výhra za tři body. Jsem ráda, že si zahrály i holky, které nedostávají tolik prostoru - zvládly to moc hezky," vzkázala z Přerova.

První a druhé dějství se vyvíjelo jak přes kopírák, oba sety byly vyrovnané do stavu 19:19, jejich závěr ale vždy patřil Královopolankám (20:25, 21:25). Třetí sada se lámala za stavu 8:8, kdy se na servis postavila Marie Rožnovjáková a vydržela tam až do koncovky (8:21). Přerov už pak uhrál jenom dva body a z výhry 10:25 se po právu radovaly svěřenkyně Erika Nezhody.

 

Přerov – VK Královo Pole 0:3 (20:25, 21:25, 10:25)

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT