7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno nad Šelmami vládne dál, letos je porazilo už počtvrté


KP 2502 2

Čtvrté vzájemné měření sil této sezóny mezi hráčkami Králova Pole a Šelem Brno přilákalo do haly na Vodově téměř 600 fanoušků. Po prvních dvou sadách, které bez problémů vyhrály domácí volejbalistky, to vypadalo, že další brněnské derby žádnou velkou bitvou nebude, ve třetím dějství se ale Šelmy zvedly a utkání zdramatizovaly. Víc než jeden set jim však KáPéčko uhrát nedovolilo, v zápase se navíc blýsklo skvělou obranou na síti s připsanými 19 bodovými bloky a po zasloužené výhře 3:1 na sety dál drží volejbalovou vládu nad Brnem.

 

„Po prvních dvou setech to mohlo vypadat na velmi jednoduchý zápas, ale určitě to tak nebylo. Potýkaly jsme se během něj s různými věcmi, na začátku nám skvěle fungovala obrana a protiútok, pak Šelmy pozměnily sestavu a my s tím trochu bojovaly. Ale dokázaly jsme se dostat znovu nahoru a zápas jsme zvládly,“ radovala se po utkání kapitánka Daniela Digrinová.

Dnes jsme v určité fázi zápasu opravdu dobře bránili a pro Šelmy to bylo hodně nepříjemné. Ve třetím setu se z toho ale soupeřky dobře dostaly, velmi dobře bojovaly, výměny se prodlužovaly a na nás to vytvářelo tlak. V tu chvíli jsme byli netrpěliví a začali jsme zbytečně chybovat. Pro nás je důležité, že jsme pak dokázali zlepšit náš výkon a utkání vyhrát za tři body,” dodal trenér Erik Nezhoda.

Do první sady vstoupily před početnými fanoušky oba týmy velmi namotivovaně a tahaly se v úvodu o každý bod (6:6). Do vedení 9:6 se pak sice dostalo Královo Pole, Šelmy ale otočily na 11:12. Domácí KáPéčko pak dvěma přesnými bloky skóre zvrátilo znovu pro sebe (13:12) a pak už do vedení hostující do konce setu nepustilo. Po esu Magdaleny Bukovské (16:13) si Šelmy vzaly time out, Královo Pole tím ale nezastavily. V závěru se na podání nemýlila ani Simona Nikolova (22:15) a se svými spoluhráčkami si i díky svým 7 bodům pohodlně dokráčela k výhře 25:18.

Druhé dějství bylo v úvodu zcela v režii Králova Pole, které po bloku Ely Koulisiani vedlo už 7:1. Za stavu 14:6 zastavil Ondřej Boula hru a po oddechovém času se domácím se svým týmem přece jen přiblížil na 15:11 a time bral pro změnu Erik Nezhoda. Jeho svěřenkyně pak už měly hru znovu pod kontrolou, své soupeřky zastavovaly na síti jedním blokem za druhým a do koncovky vstupovaly za stavu 20:14. V závěru setu měly po v pořadí už desátém bodovém bloku této sady domácí k dobru hned devět setbolů (24:15) a vzápětí proměnily hned první z nich.

Třetí sada měla na začátku vyrovnaný průběh (5:5), poté však Šelmy při podání Pavly Šmídové odskočily na 6:9 a KP Brno si vzalo oddechový čas. Domácím se srovnat krok nedařilo a po esu Adély Benediktové byly na koni stále hostující (12:16). Dva přímé body z podání pak přidala ještě Pavla Šmídová (13:19) a Erik Nezhoda se tlak Šelem pokusil zastavit oddechovým časem. Jeho družstvo pak za mohutné podpory publika zpřesnilo hru, Kateřina Kuníkové se blýskla také dvěma esy, Magda Bukovská přidala přesnou smeč a soupeřkám se se svým družstvem přiblížila na rozdíl dvou bodů (18:20). Šelmy to na kolena nesrazilo, právě naopak. Závěr setu si už pohlídaly a po výhře 19:25 snížily na 2:1 na sety.

V následující sadě KP Brno po vlastních chybách v útoku poslalo soupeřky do vedení 3:6. Po úlivce Pavly Šmídové Šelmy náskok držely (4:8), domácí jim ale začaly brzy šlapat na paty (9:10) a fanoušci pak sledovali napínavé souboje s neskutečnými zákroky na obou stranách (12:13). Při podání Ely Koulisiani se Královo Pole i díky jejímu esu dostalo do vedení 15:13 a Šelmy začaly stále více chybovat. Zuzana Kamasová se pak nemýlila na servisu (19:15) a Ondřej Boula zastavil hru time outem. Po něm už Královo Pole soupeřky prakticky k ničemu nepustilo a výhrou 25:17 ovládlo brněnské derby v této sezóně i počtvrté.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Ela Koulisiani.

 

VK Královo Pole – Šelmy Brno 3:1 (25:18, 25:15, 19:25, 25:17)

 

Barbora Mertová 

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT