7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno přehrálo i Prostějov a v tabulce je na druhém místě


KP Olymp 08122022 14

Volejbalistky Králova Pole uhájily svou neporazitelnost i na půdě Prostějova a právě přes tento tým v tabulce poskočily na druhé místo. Svěřenkyně Erika Nezhody ve 31. kole UNIQA extraligy žen svedly se svými soupeřkami velkou bitvu v prvních dvou setech, pokaždé ale zvládly jejich koncovku lépe než Prostějov. Třetí dějství už naopak v závěru o vítězi nenechalo nikoho na pochybách, a tak si KP Brno připsalo na svoje konto velmi důležité a cenné tři body.

Určitě jsme sehráli od ledna nejtěžší utkání, soupeř má za výkon, který proti nám dnes předvedl, obrovský respekt. Uznání ale patří i nám, protože v prvních dvou koncovkách jsme ukázali srdce je dohrát a sady nepustit. Ve třetím setu už byly morálka i volejbalová kvalita na naší straně. Děvčatům patří obrovská gratulace, stejně jako našemu neuvěřitelnému fanklubu,” vzkázal po výhře z Prostějova Erik Nezhoda.

„Jsme moc rády za týmovou výhru 3:0. Na zápas jsme byly dobře připravené, vycházela nám obrana a měly jsme i dobrý servis, čímž jsme odtlačily přihrávku soupeřek od sítě a odřízly jejich blokařky z útoku, což nám dnes hodně pomohlo,dodala  kapitánka Králova Pole Daniela Digrinová.

Úvodní sada byla v Prostějově dlouho srovnaná (11:11, 16:16), před koncovkou si ale hostující Brno vytvořilo čtyřbodový náskok (16:20) a propracovalo se až ke čtyřem setbolům (20:24). Prostějov se nevzdal a všechny čtyři ještě odvrátil (24:24). V následující výměně ale byly přesnější Královopolanky a následující set už si vzít nenechaly (24:26).

Druhá sada měla dlouho podobný scénář (8:8, 16:16), koncovka ale byla tentokrát vyrovnaná až do poslední chvíle (23:23). Šťastnější byly opět královopolské volejbalistky, které soupeřkám odvrátily jeden setbol (25:24) a k dalšímu už je nepustily (26:28).

Třetí dějství se lámalo za stavu 13:13, při servisu Gretell Moreno totiž pak KP Brno odskočilo až na 13:20, a o zápasu i vítězi tak bylo prakticky rozhodnuto (15:23).

 

Prostějov VK – Královo Pole 0:3 (24:26, 26:28, 15:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT