7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Frýdek-Místek jede domů z Králova Pole s prázdnou


KP FM 11032022 1

V předposledním kole základní části extraligy přivítalo Královo Pole na své palubovce Frýdek-Místek. Papírově slabší hostující volejbalistky sice hledaly v prvních dvou setech zápasu na favorizované Brno marně recept, ve třetí sadě mu ale dokázaly úspěšně vzdorovat a snížily na 2:1. Tým Erika Nezhody ale úplný zvrat nepřipustil, v druhé polovině čtvrté sady se opřel o svůj kvalitní servis a díky výhře 3:1 na sety dál drží v tabulce druhé místo. „První dva sety byly v naší režii a dovolili jsme si i pár střídání. Frýdek pak ale trochu změnil distribuci v útoku a začal nám dělat problémy, my jsme znervózněli a do půlky čtvrté sady se hrál vyrovnaný volejbal. Poté jsme si tradičně pomohli dobrým servisem a závěr zápasu si už pohlídali,” uvedl Nezhoda.

 

„Věděly jsme, že dnešní tři body jsou pro nás extrémně důležité a ze začátku jsme si vedly dobře a všechno šlo jak po másle. Pak ale přišel osudný třetí set a ze zápasu jsme udělaly pěkné drama. Možná na nás trošku padla tíha toho, že potřebujeme tři body a najednou Frýdek začal bránit a bojovat a my jsme tomu nedokázaly oponovat. Tohle utkání ale bylo důležité, protože se ukázalo, že dokážeme pod tlakem hrát spolu, což je určitě důležité pro nadcházející play off,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Královo Pole v úvodu zápasu při podání Terezy Hrušecké odskočilo soupeřkám na rozdíl šesti bodů (6:0), a dostalo tak Frýdek-Místek pod tlak. Rozjeté domácí hráčky se sice hostující tým za stavu 15:6 snažil zbrzdit time outem, do koncovky ale Brno vstupovalo s pohodlným náskokem 20:10 a set ukončilo za 20 minut poměrem 25:15.

Ve druhé sadě Frýdek stáhl náskok domácích (5:2, 5:5), po dvou esech Magdaleny Bukovské (8:5) ale na hřišti znovu začalo dominovat Královo Pole. Hostující začaly chybovat, Brno se naopak i dál opíralo o kvalitní servis a po přímém bodu z podání Simony Nikolovy (15:7) donutilo trenérku Frýdku k oddechovému času – ani ten však obraz hry nezměnil (20:12). Závěr setu dohrávalo Brno se střídajícími Simonou Jelínkovou a Lucií Šmardovou a bodem na síti ho ukončila Andjela Stojkovic, další příchozí z lavičky (25:16).

Třetí dějství sice na začátku opět patřilo domácím (5:1), Frýdek-Místek ale tentokrát dokázal s Brnem držet krok (9:7, 14:12). Za stavu 15:14 královopolské volejbalistky odskočily soupeřkám o čtyři body (18:14), Frýdek se v koncovce ale znovu na Brno začal dotahovat a Erik Nezhoda si vzal za stavu 21:19 time out. I následující dva body však pařily hostujícím a Královo Pole zastavilo hru podruhé (21:21). Závěr setu nakonec patřil Frýdku, který se trpělivou hrou propracoval až k setbolu (23:24) a vzápětí ho při podání kapitánky Veroniky Struškové proměnil na vítězných 23:25.

Začátek čtvrté sady byl srovnaný (7:7), na síti pak sice přitvrdila Simona Nikolova a eso přidala Ela Koulisiani (9:8), hostující ale bojovaly o každý míč a krok s Brnem dál držely (13:13). Tereza Hrušecká pak třemi esy konečně stav zvrátila na stranu svého týmu (17:13), Magdalena Bukovská dvakrát nekompromisně zakončila na síti (19:15) a na Královu Poli bylo znát, že je zpět ve své herní pohodě. Frýdek už se na odpor nevzmohl, a tak si po bodu Terezy Hrušecké, která byla vyhlášena i nejlepší hráčkou utkání, Brno dokráčelo k výhře 25:18.

 

VK Královo Pole – Frýdek-Místek 3:1 (25:15, 25:17, 23:25, 25:18)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT