7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava ve druhém čtvrtfinále Královu Poli marně vzdorovala


 KP OST web 25032023 31

Druhá čtvrtfinálová bitva mezi KáPéčkem a Ostravou se odehrála v úterý na severu Moravy a tým Erika Nezhody před jejím startem věděl, že ač je pokládán za favorita, jednoduchý zápas ho vůbec nečeká. A to se potvrdilo, Ostravu navíc hnali dopředu skvělí fanoušci, kteří v hale vytvořili parádní atmosféru, a svěřenkyně Zdeňka Pommera jim ukázaly, že se umí prát až do posledního míče každého setu. Neporazitelnost Králova Pole však Ostrava nezdolala, Brno jí navíc znovu nepřenechalo ani jednu vítěznou sadu, a tak ve čtvrtfinále vede 2:0. V pátek se série přesune zpátky na Vodovu, kde budou mít domácí  volejbalistky příležitost stvrdit postup do semifinále. Jako ambasadorka jim v tom tentokrát pomůže biatlonistka Tereza Vinklárková.

 

„I když dnes zápas skončil 3:0 pro nás, byl to boj do posledního balónu. Věděly jsme, že utkání vůbec jednoduché nebude, a jak už jsem říkala minule, Ostrava se vzdávat nebude, navíc tu byla spousta lidí, bubny a hodně hluku, takže jsme si na to musely zvyknout. Každopádně tyto zápasy jsou pro nás hrozně důležité pro nasbírání zkušeností. Jsme samozřejmě moc rády za druhou výhru v sérii," vzkázala z Ostravy kapitánka Daniela Digrinová.

„Byli jsme připraveni na to, že nás tu dnes nečeká nic jednoduchého. Byla tu skvělá atmosféra, která hnala Ostravu za vítezstvím. My jsme nepředvedli náš nejlepší výkon sezóny, na druhou stranu všechna čest našim hráčkám, protože znovu dokázaly v zápase zvítězit bez ztráty setu. Byť zejména druhá a třetí sada byly vyrovnané až do poslední chvíle,” dodal trenér Erik Nezhoda.

V prvním setu se sice hostující ujaly vedení 5:9. Ostrava ale otočila na 12:10 a začala Královu Poli hru komplikovat. Za stavu 15:12 se však na servis postavila Magdalena Bukovská a skóre otočila i díky esu na 15:17 pro svůj tým. Výhru v setu už si pak se svými spoluhráčkami pohlídala (17:25).

Ostravu to nezlomilo, právě naopak. V dalším dějství ukázala, že je při chuti, a se soupeřkami se prala o každý balón. Ještě před koncovkou vedla o tři body (19:16), v závěru setu ale v útoku začala úřadovat Simona Nikolova, Magda Bukovská opět podržela Královo Pole na servisu a byl z toho nejenom obrat skóre, ale i další výhra KP (23:25).

Třetí set byl vyrovnanou a napínavou bitvou až do konce (10:10, 20:20), za stavu 23:23 ale zatáhly za lepší konec hostující a přímým bodem z podání Magdaleny Bukovské završily skóre na vítězných 23:25 pro sebe.

 

Ostrava – VK Královo Pole 0:3 (17:25, 23:25, 23:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT