7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov v Brně po velké bitvě prodloužil semifinálovou sérii


KP PRO 16042023 1

Na třetí semifinálový souboj mezi Královým Polem a Prostějovem dorazilo více než 800 fanoušků, kteří od začátku zápasu bouřlivým povzbuzováním hnali brněnské volejbalistky k tomu, aby udělaly za sérií tu nejrychlejší možnou postupovou tečku. První set patřil jednoznačně domácím, v následujícím pak svěřenkyně Erika Nezhody zvládly koncovku lépe než Prostějov a od finále je v tu chvíli dělila jediná vítězná sada. Tým Miroslava Čada ale bojoval ze všech sil, zamíchal sestavou a zopakoval přesně to stejné, co se mu povedlo ve druhém semifinále doma, vyrovnat stav setů na 2:2, a vynutit si tak rozhodující tie-break. Ani v něm se pak prostějovské volejbalistky nemýlily a uzmuly ho nejtěsnějším poměrem 13:15. Série se proto přesune ve středu zpátky na Hanou.  

 

„Věděly jsme, že to nebude jednoduché a po dvou vyhraných setech už jsme si myslely, že jsme k finále velmi blízko. Prostějov to nevzdal, zbytek zápasu byl velkou tahanicí, ale my jsme se nad soupeřky už nedokázaly dostat a vnitřně se s tím vypořádat,“ litovala výsledku kapitánka Daniela Digrinová.

Stejné pocity neskrýval ani trenér Erik Nezhoda„Do utkání jsme vstoupili dobře, plnili jsme zadané úkoly a hráli jsme odvážně. Prostějovu výborně pomohla střídání, s nimiž jsme se nedokázali popasovat. Soňa Nováková odvedla výbornou práci na nahrávce a pravděpodobně to byla hlavně změna jejího stylu, která nás dovedla do situace, na kterou jsme nezareagovali.”

Začátek prvního setu patřil domácím, které za stavu 5:1 donutily soupeřky k time outu. Další oddechový čas si vzal Miroslav Čada nedlouho poté (9:3), Královo Pole ale před bouřící halou připisovalo body dál. Po tvrdé smeči Simony Nikolovy a úspěšném bloku vedlo Brno 13:8. Prostějov nic nevzdal, sváděl s domácími velký souboj, a fanoušci tak sledovali dlouhé a napínavé výměny. V poli KáPéčka zářila Daniela Digrinová, která svými neskutečnými zákroky významně přispěla k vedení 16:12. Brněnské volejbalistky si svůj náskok už pak pohlídaly až do konce setu, v němž se propracovaly až k osmi setbolům. Sadu na vítězných 25:17 zakončila přesným útokem Simona Nikolova.

V úvodu dalšího dějství se sice dostal Prostějov do mírného vedení (3:5), Královo Pole ale víc odskočit soupeřkám nedovolilo. Srovnání na 11:11 zařídila Magdalena Bukovská, poté se dvakrát blýskla na síti Ela Koulisiani a byl z toho oddechový čas Prostějova (15:13). Bitva pokračovala, domácí však náskok držely, a tak se je těsně před koncovkou snažil znovu zbrzdit hostující kouč (19:16). A to se mu povedlo, následující tři body bral Prostějov a time si vzal pro změnu Erik Nezhoda (19:19). Pak už to ale byla jen jízda domácích, Magdalena Bukovská byla dvakrát přesná v útoku (22:20), Ela Koulisiani se nemýlila na síti a zrodily se z toho hned čtyři setboly (24:20). Sadu tato dvojice hráček ukončila dvojblokem hned vzápětí (25:20) a Královo Pole vedlo 2:0 na sety.

Začátek sady s pořadovým číslem tři patřil po esu Ely Koulisiani domácím (3:0). Prostějov ale zbraně nesložil a se soupeřkami srovnal krok (7:7). Královo Pole však začalo znovu na hřišti dominovat, a tak si po třech dalších výměnách vzal Miroslav Čada oddechový čas (10:7). Brno svoje vedení drželo do stavu 13:10, hostující volejbalistky ale vyrovnaly na 13:13 a time out bralo Královo Pole. Souboj pokračoval, hala bouřila a do vedení se znovu dostaly domácí (17:14). Oddechový čas Prostějova je poté zbrzdil (19:18) a do koncovky vstupovaly oba týmy za srovnaného stavu 20:20. Závěr sady, na rozdíl od té předešlé, zvládly lépe hostující se střídající Soňou Novákovou, dva jejich setboly ještě Brno odvrátilo (21:24, 23:24), na třetí už ale bylo krátké (23:25).

Prostějov to nakoplo a do čtvrté sady vstoupil vedením 1:4. Královo Pole však rychle srovnalo (8:8) a fanoušci pak sledovali boj o každý míč (14:14). Za lepší konec poté začalo tahat hostující družstvo, které odskočilo Brnu na 17:20, a přinutilo tak Erika Nezhodu k time outu. Zbrdit soupeřky se mu však nepovedlo, a tak zastavil hru znovu za stavu 18:22. Následovalo eso Jéssicy dos Santon Silva a o setu bylo prakticky rozhodnuto (19:25).

V rozhodující zkrácené hře bylo vidět, že Prostějov hraje ve větší pohodě, a tak si za stavu 3:5 bralo Královo Pole oddechový čas. Hostující náskok držely – a proto přišel další time out Brna (8:11). Domácí pak sice tie-break ještě zdramatizovaly (10:11), Prostějov však v závěru těžil hned ze tří mečbolů (11:14). Dva z nich se podařilo KáPéčku odvrátit, třetí však proměnila Soňa Nováková, výrazná střídající opora Prostějova, na vítězných 13:15.

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena Jéssica dos Santos Silva.

 

VK Královo Pole – Prostějov 2:3 (25:17, 25:20, 23:25, 19:25, 13:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT