7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Úvodní finálový duel? Strhující bitva s vítěznou tečkou KáPéčka


DR209675

Jestliže týmy Králova Pole a Šelem před úvodním finálovým zápasem lákaly fanoušky na bitvu o Brno, pak se rozhodně nemýlily. První utkání finálové série bylo totiž napínavým dramatem od začátku až do konce a o jeho vítězi musel rozhodnout až tie break. Hala, do níž zavítalo více než 1400 fanoušků, při něm bouřila, a tak se zápas dohrával v neskutečné atmosféře. Zkrácenou hru měly, k velké radosti domácích diváků i ambasadorů Králova Pole – dráhového cyklisty Tomáše Bábka a florbalistek Židenic, od začátku pod kontrolou královopolské volejbalistky. Tie-break nakonec KP Brno ovládlo poměrem 15:10 a po strhující bitvě si připsalo na svoje konto první finálový bod.

„Dnes to byl neskutečný boj z obou stran, začátek zápasu sice nevyšel podle našich představ, ale i při čtyřech setbolech soupeře na konci druhého setu jsme věřili, že jsme schopní vývoj otočit. Pro nás je to vynikající vstup do finálové série, na Kouničce si ale v pátek musíme víc pohlídat úvod. Děkujeme moc fanouškům za neuvěřitelnou atmosféru a také našim ambasadorům, kteří nás dnes přišli podpořit – Tomáši Bábkovi a florbalistkám z Židenic,” řekl po výhře hlavni brněnský kouč Erik Nezhoda.

„Bylo to dnes hodně těžké, hlavně po začátku zápasu, ve kterém jsme udělaly spoustu zbytečných chyb. Ve druhém setu jsme utekly hrobníkovi z lopaty. A pak už se nám dařilo, ale dnešní výhra rozhodně nebyla zadarmo,“ dodala kapitánka Daniela Digrinová.

Do zápasu, který začal v neskutečně bouřlivé atmosféře, vlétly lépe Šelmy (0:4, 2:8), domácí volejbalistky se ale na ně začaly dotahovat (12:15) a nakonec s nimi po bloku Ely Koulisiani srovnaly krok (17:17).  Závěr setu se nesl v duchu neskutečně dlouhých a napínavých výměn, lépe se ale vydařil hostujícím, které soupeřkám utekly na rozdíl tří bodů (18:21) a týmu Králova Pole se je už dohnat nepovedlo (21:25).

Lepší vstup do druhého dějství měly znovu hostující (1:4). Hanna Kyrychenko svým tvrdým servisem jistila vedení Šelem (5:9) a Erik Nezhoda si vzal time out. KP Brno se však soupeřkám po dvou přesných smečích Simony Nikolovy přiblížilo na dosah (13:14) a pokračovala bitva jako hrom. Těsně před koncovkou se znovu do vedení dostaly Šelmy (16:19) a Královo Pole si vzalo další oddechový čas. I po něm ještě do stavu 20:24 úřadovaly na hřišti svěřenkyně Ondřeje Bouly, jenže pak se na podání postavila Tereza Hrušecká a rázem bylo všechno jinak. Královo Pole nejprve odvrátilo čtyři setboly a pak k velkému nadšení bouřící haly přidala Tereza Hrušecká dvě esa (26:24) a bylo srovnáno na 1:1.

KáPéčko to nesktutečně nakoplo, a tak Šelmy brzy čelily jejich obrovskému náskoku 12:4. Tým Šelem se do hry marně vracel zpět, a i když se je snažil povzbuzovat i početný tábor jeho fanoušků, při vstupu do koncovky vedlo Královo Pole o 11 bodů (20:9). Sadu ukončily hostující vlastním servisem do sítě (25:13).

Do čtvrté sady ale vstoupily lépe Šelmy a Erik Nezhoda si bral za stavu 3:6 time out. Po esu Marie Kozubíkové, úspěšném bloku a přesném útoku ale Šelmy svůj náskok navýšily až na 3:10, a tak Královo Pole zastavilo hru podruhé. Hostující tým pak kvůli problému s kolenem musela opustit Aneta Kocmanová-Havlíčková, ani tak se ale domácím hráčkám Šelmy v tomto setu zkrotit nedařilo (14:21) a prohrály ho poměrem 18:25.

Zkrácená hra začala servisem Gretell Moreno (4:0), i díky dvěma esům Pavly Šmídové ale Šelmy náskok rychle smazaly (4:4). Zbytek tie breaku už však kontrolovalo Královo Pole (10:7) a v závěru strhující bitvy proměnilo hned první ze čtyř mečbolů (15:10). Po výhře 3:2 na sety se tak KP Brno ujímá ve finálové sérii vedení 1:0 na zápasy.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášená Daniela Digrinová, nejvíce bodů (24) si na svoje konto připsala Magdalena Bukovská, která se blýskla i 8 esy. 

 

VK Královo Pole – Šelmy (21:25, 26:24, 25:13, 18:25, 15:10)

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT