7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Šelmy srovnaly finálovou sérii. Bitvu o Brno rozhodne pátý zápas


selmy KP prvni 04052023 11

Čtvrtý finálový zápas mezi Královým Polem a Šelmami změnil nepsané pravidlo, že se každý duel závěrečné série play off rozhoduje až v tie breaku. Dramatický náboj měl tentokrát v bitvě o Brno jen první set, v němž hráčky Králova Pole nevyužily setbol. Šelmy doma vyhrály úvodní sadu nejtěsnějším rozdílem 26:24 a ve zbytku zápasu už své soupeřky k ničemu nepustily. Stav finálové série je tak srovnaný na 2:2 a o tom, kdo získá mistrovský titul, se rozhodne v neděli 7. května v hale na Vodově. „Po prvním setu, který jsme nedohráli, jsme vyklidili pole. Šelmy hrály s koncentrovanou přihrávkou a v podstatě bylo jedno, jakou variantu zvolí na útoku, protože byly všude úspěšné,“ litoval výsledku po utkání hlavní kouč Erik Nezhoda.

 

 

Smutek neskrývala ani kapitánka Daniela Digrinová„Hrozně nás mrzí, že jsme dnes nic nepředvedly. Začaly jsme sice v prvním setu dobře, ve střední fázi jsme si to ale pokazily. I když jsme tuto sadu nedotáhly, mohly jsme určitě ukázat lepší výkon. Měly jsme problém s útokem aroztrhanou obranu a tím pádem se soupeřkám hrálo lehce.“

Domácí zahájily utkání lépe (7:4), Simona Nikolova však nejprve přesnou smečí a poté dvěma esy srovnala na 7:7. Po úspěšném bloku Králova Pole (9:10) si Ondřej Boula vzal time out, Zuzana Kamasová ale vzápětí dala přímý bod z podání, Magdalena Bukovská se nemýlila v útoku a Šelmy znovu nevyzrály ani na královopolské bloky, a tak za stavu 10:14 zastavily hru podruhé. Dva následující body však patřily jim a oddechový čas si vybral pro změnu Erik Nezhoda (12:14). Za stavu 14:17 začala Královo Pole tlačit servisem Marie Kozubíková a skóre se svými spoluhráčkami otočila na 18:17. Set tak zamířil do napínavé koncovky (19:19). K prvnímu setbolu se po přetahované o každý míč propracovaly hostující (23:24), Šelmy ho ale odvrátily a svou nabídnutou šanci na zisk sady za stavu 25:24 nepromarnily (26:24).

Domácí to nastartovalo, ve druhém setu se ujaly rychle vedení 8:4 a donutily hostující tým k time outu. I po něm hrály Šelmy v mnohem větší pohodě a po útoku Ivony Markové vedly 11:6. Vedení si domácí hlídaly i dál (16:11) a za stavu 18:13 si Erik Nezhoda vzal další oddechový čas. Po něm dala Pavla Šmídová přímý bod z podání (19:13), její spoluhráčky byly dál přesné v útoku (22:16) a výhru v setu už si pohlídaly (25:19).

Šelmám se lépe vydařil vstup i do sady s pořadovým číslem tři (5:2), po esu Simony Nikolovy byly ale hostující krok od srovnání (5:4). Domácí však znovu odskočily (9:6) a Královo Pole hledalo recept na jejich hru dál marně a na rozdíl od soupeřek se nedokázalo prosadit v útoku. Za stavu 13:9 si vzal Erik Nezhoda time out, i po něm však domácí byly na smeči přesné (15:10) a po ulívce Pavly Šmídové vedly 16:11. Dva body si pak připsala Hana Kyrychenko, vzápětí přidala eso (19:13) a Královo Pole bralo další oddechový čas. Rozjetý domácí tým však už nezastavilo nic, a tak svěřenkyně Ondřeje Bouly výhrou 25:16 srovnaly stav finálové série na 2:2.

 

Šelmy Brno – VK Královo Pole 3:0 (26:24, 25:19, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT