7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nezhoda po turnaji v Bratislavě: Musíme tvrdě pracovat a být trpěliví

A tým Slavia EU Cup2023

 

Královopolský A-tým mý za sebou první větší herní prověrku – o víkendu sehrály svěřenkyně Erika NezhodyBratislavě turnaj Slávia EU Cup. Své síly na něm změřily kromě domácího družstva s Novým Mestem nad Váhom, rakouským týmem Sokol Post a s pražským Olympem. Ani na jednoho z nich v oslabené sestavě KP Brno nestačilo. „Přestože jsme si z turnaje nepřivezli výhru, přivezli jsme si spoustu poznatků, které budeme muset zařadit do našich tréninků,“ uvedl po skončení turnaje hlavní brněnský kouč.

„Do hry jsme zatím nezapojili slovenské reprezentantky Terezu Hrušeckou a Katarínu Körmendyovou, které budou určitě velkým přínosem. Obrovsky nás mrzí, že se hned v prvním utkání zranila nahrávačka Tereza Křižanovská. Rozbilo nám to bohužel celý koncept naší přípravy. Jana Vystrčilová ale svou úlohu na nahrávce zvládla velice dobře,“ popsal Nezhoda, který se zatím musí obejít bez nahrávačky Kateřiny Pelikánové, která s národním týmem bojuje v Číně o účast na Olympijských hrách.

Na výbornou zhodnotil Erik Nezhoda po čtyřech odehraných zápasech bojovnost družstva a chuť soupeřit. Jeho tým ale podle něj musí v příštích utkáních zlepšit přihrávku, přestat se bát dohrávat sety a nedělat chyby v jejich koncovkách. „Musíme tvrdě pracovat a být trpěliví. Vítězství se pak určitě dostaví,“ uvedl Nezhoda. 

Jeho svěřenkyně turnaj rozehrály v pátek proti Novému Mestu nad Váhom, kterému podlehly 0:3 na sety. „V tomto utkání jsme se více méně hledaly. Snažily jsme si zvyknout na novou halu i nové balóny. Soupeřky nás tlačily kvalitním servisem a my se trápily na přihrávce. I přes problémy, které zápas provázely, jsme ale bojovaly, a konečný výsledek trošku zkresluje náš předvedený výkon,“ zhodnotila úvodní duel smečařka Simona Jelínková.

V dalším utkání čekal na KP Brno rakouský tým Sokol Post. Královo Pole zlepšilo hru a trenéři postupně do hry zapojily všechny brněnské hráčky. Soupeřkám nakonec Brno podlehlo 12:15 v tie-breaku. „Výhru jsme měly na dosah, bohužel ji zhatilo několik našich nepřesností, a tak byly šťastnější naše protihráčky,“ popsala Simona.

V sobotu se pak KP Brno střetlo nejprve s domácí Bratislavou, která utkání vyhrála 3:2. „Celý tento zápas rozhodovaly maličkosti. Hrály jsme ve vlnách, které bohužel neskončily naší výhrou,“ uvedla po jeho skončení další královopolská smečařka Kateřina Kuníková. Poslední duel pak byl ryze českým soubojem – proti Olympu Praha dostaly příležitost mladé hráčky, a i když se zkušenějšími soupeřkami bojovaly ze všech sil, vítězství 3:1 na sety patřilo Olympu.

„Účast na turnaji nám ukázala naše slabiny. Víme teď, na čem musíme zapracovat,“ uzavřela hodnocení Kačka Kuníková.

 

Výsledky zápasů:

KP Brno - Nové Mesto nad Váhom 0:3 (-23,-24,-19)

KP Brno - Sokol Post 2:3 (-20,19,-15,18,-12)

KP Brno - Slávia Bratislava 2:3 (23,-23,-20,14,-11)

KP Brno - Olymp Praha 1:3 (-17,-21,24,-17)

 

Barbora Mertová

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT