7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vítězem Grand Prix Brno je Wiesbaden, Královo Pole skončilo třetí

KP Balatonfured 23092023 43

 

Vítězem 12. ročníku mezinárodního turnaje Grand Prix Brno (GPB) je bundesligový Wiesbaden, který na celém turnaji ztratil jen jediný set. Na druhém místě se umístil maďarský tým Szent Benedek RA. Královu Poli patří třetí místo, které svěřenkyně Erika Nezhody vybojovaly závěrečnou výhrou nad slovenskými vicemistryněmi z VKP Bratislava. „Celý turnaj hornotím pozitivně, je to tradiční akce, na níž se nám tentokrát podařilo jednou zvítězit. Ani loni jsme na Grand Prix Brno nějak nezářili, je však vždy skvělé se konfrontovat se zahraničními týmy, které se umístily dobře ve svých soutěžích," uvedl po skončení GPB hlavní kouč Erik Nezhoda.

 

„Je to pro nás dobrý obrázek toho, kde se zrovna nacházíme. Abychom se dostali tam, kam na konci sezóny chceme, nás ale bude stát ještě spoustu práce,“ dodal.

Královopolské volejbalistky zahájily turnaj v pátek s německým Wiesbadenem. Oba týmy musely na start utkání dlouho čekat - kvůli dopravním komplikacím maďarského družstva, které dorazilo na svůj zápas s velkým zpožděním. Utkání tak v hale na Vodově začalo až v devět hodin večer. Německé volejbalistky v něm potvrdily své kvality, a i když se výkon Brna během duelu zlepšoval, nedovolily domácím hráčkám uzmout ani jeden set. „Vzhledem k tomu, s jak těžkými soupeřkami jsme hrály, se nám myslím zápas docela povedl. Zvlášť na konci se nám dařilo držet s Wiesbadenem, který měl silný útok, dlouho krok," popsala duel Jana Vystrčilová, která se kvůli zranění Terezy Křižanovské a nepřítomnosti Kateřiny Pelikánové zhostila na Grand Prix Brno role jediné nahrávačky.

V sobotu turnaj pro domácí pokračoval zápasem s Maďarskem a Královo Pole v něm bohužel ani tentokrát na soupeřky nestačilo. Kvůli špatným koncovkám sad prohrálo Brno 0:3. Chuť si tak svěřeknyně Erika Nezhody spravily až v neděli, kdy porazily VKP Bratislava poměrem 3:1 na sety. Nejlepší hráčkou tohoto zápasu byla vyhlášena Katarína Körmendyová„Moc si toho cením, zvlášť když to byla v dresu Králova Pole moje premiéra. Postupně se s týmem sehráváme, takže nás těší, že jsme poslední zápas GPB vyhrály. Máme ale před sebou ještě hodně práce," popsala Katarína.

Pro KP Brno byl turnaj výbornou herní prověrkou před blížící se kvalifikací Ligy mistrů. Turnaj nám ukázal, na čem musíme zapracovat.Trápíme se na přihráce, ale to jsme tušili i před sezónou. Snažíme se vrátit na hřiště Denisu Pavlíkovou, která vždy v klubu patřila k nejlepším přihraváčkám. Netrpělivě už také vyhlížíme návrat Kačky Pelikánové z Číny, protože věříme, že právě ta naší hře dodá punc, který nám zatím trošku chybí. Je potřeba vyzdvihnout Janičku Vystrčilovou, která musela turnaj zvládnout celý sama bez jediného střídání a svou roli zvládla výborně. Patří jí za to velký dík! I proto hodnotíme závěrečné vítězství na turnaji jako hodně cenné," zdůraznil po skončení GPB Erik Nezhoda.

Jak uvedl, do hry se po roční pauze zapojuje už i Denisa Pavlíková, kterou diváci na Grand Prix Brno sledovali na netradičním postu libera. „Uplynulý rok, kdy jsem kvůli zranění nemohla hrát, byl opravdu hodně dlouhý. Ráda bych se co nejdřív vrátila zase zprátky na smeč, chtěla bych být víc ve hře a znovu začít dávat body," uvedla Denisa Pavliková. Letošní start sezóny je každopádně hodně podobný jako byly ty minulé - kdy se k nám hráčky také připojovaly postupně. Chybí nám navíc pořád Pelda a zranila se Terka Křižanovská. Až budeme kompletní, naše výsledky budou určitě lepší," dodala.

 

Výsledky zápasů Grand Prix Brno 2023:

  1. 9. VKP Bratislava - Szent Benedek RA 2:3 (18,-18,-23,23,-9)

             VK Královo Pole - VC Wiesbaden 0:3 (-15,-17,-20)

  1. 9. VC Wiesbaden - VKP Bratislava 3:0 (17,20,18)

             VK Královo Pole - Szent Benedek RA 0:3 (-20,-21,-23)

  1. 9. Szent Benedek RA - VC Wiesbaden 1:3 (-18,22,-16,-14)

             VK Královo Pole - VKP Bratislava 3:1 (-23,18,20,24)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT