7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno prověřily v přátelském utkání silné Polky

KP POL přátelské

 

Už příští víkend se rozehraje extraliga žen a jen o pár dní později čeká KP Brno volejbalový svátek podzimu - turnaj Ligy mistrů. Královopolský tým v rámci přípravy na start těchto soutěží pozval do Brna tým z nejvyšší polské soutěže - Grupa Azoty Akademia Tarnow, s nímž změřil v hale na Vodově síly v pátek v podvečer. Svěřenkyně Erika Nezhody sice přípravný zápas prohrály, svým soupeřkám ale podlehly až po dlouhé bitvě v tie-breaku. KP Brno si špatně nevedlo zejména v prvním a čtvrtém setu, který vyhrálo poměrem 34:32 a ukázalo v něm, že dokáže bojovat jako jeden tým až do posledního míče. 

„Dnes jsme odehráli zatím nejlepší první set za celou přípravu, udělali jsme v něm minimum chyb a velmi dobře ho řídila Janička Vystrčilová. Trochu jsme bohužel polevili ve druhé a třetí sadě, což nás možná stálo vítězství. Zkusili jsme to pak i s Kačkou Pelikánovou a hra se trochu změnila. Po celou dobu nás rozhodně neopouštěla bojovnost. Musíme po sobě chtít velké věci a zkoušet je, což se dnes dařilo. Proti Polkám jsme rozhodně neudělali ostudu,“ popsal duel Erik Nezhoda.

Jeho tým se ujal v zápase vedení 1:0 na sety, když polské družstvo přehrál poměrem 25:22. Druhá a třetí sada pak byla v rukou soupeřek (18:25, 11:25), a i když ve čtvrtém setu měly polské hráčky dlouho také mírně navrch (5:8, 13:16), v závěru s nimi Brno srovnalo krok a strhla se dlouhá přestřelka setbolů a mečbolů. Oba týmy bojovaly v krásných výměnách o každý míč a z vítězství 34:32 se nakonce radovalo Královo Pole.

Utkání tak rozhodoval až tie-break, v němž se stav lámal prakticky při výměně stran. Od stavu 9:9 už Polsko Královu Poli nedovolilo uhrát ani jeden míč, a tak z Brna odjelo s výhrou 2:3 na sety.

„Konečně jsme v kompletní sestavě a začínáme se pořádně sehrávat. Dnes jsme ukázaly, co umíme hrát, a já jsem přesvědčená o tom, že se to bude dál zlepšovat. Určitě je s námi do extraligy potřeba počítat," usmívala se po zápase Tereza Hrušecká. 

Stejný pocit měla po skončení utkání i Simona JelínkováJsem moc ráda, že jsme si dnes mohly zahrát takový zápas, protože po minulém víkendu naše emoce nebyly úplně nejlepší. Dostaly jsme ale dva dny volno, vyčistily si hlavy a pak jsme měly dva hodně kvalitní tréninky. V týdnu se navíc vrátila konečně i Pelda (Kateřina Pelikánová)," uvedla. Dnes jsme hrály jako tým, podržely se navzájem, vyzkoušely různé kombinace a doplňovaly se tak, jak bylo potřeba. Soupeř byl přitom hodně kvalitní. O to víc nás proto těší, že jsme dokázaly, že volejbal hrát umíme," dodala Simona.

 

KP Brno - Grupa Azoty Akademia Tarnow 2:3 (25:22, 18:25, 11:25, 34:32, 9:15) 

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT