7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další bitva v Lize mistrů vyzněla lépe pro rumunský tým Alba Blaj

KP vs BLAI 12102023 29

 

Závěrečný den kvalifikačního turnaje Ligy mistrů nabídl brněnským fanoušků souboj Králova Pole a rumunského družstva CS Volei Alba Blaj. Nervozita ani jeden tým před zápasem trápit nemusela – oba dva už totiž měly díky předchozí výhře nad španělskými mistryněmi postup do dalšího kola nejprestižnější evropské soutěže jistý. Diváci si i přesto mohli vychutnat další dlouhou bitvu, na jejímž vítězném konci stanuly po vítězství 3:1 na sety rumunské volejbalistky. Šanci na odvetu s nimi bude mít KP Brno už za 14 dní, kdy se bude v hale na Vodově hrát druhý kvalifikační turnaj Ligy mistrů.

„Znovu jsme předvedli bojovný výkon a nemáme se rozhodně za co stydět. Soupeř nenastoupil v základní sestavě, což nám v úvodu pomohlo. První set posunul k výhře výborný servis Kačky Kuníkové po lajně. Druhou sadu si Rumunsko pohlídalo a v té třetí jsme měli dlouho navrch, ale věci, které nám do té doby vycházely, se vytratily a soupeřky už pak nad zbytkem zápasu převzaly vládu,” uvedl po skončení zápasu hlavní trenér Erik Nezhoda.

„Jsem ráda, že jsme bojovaly a měly jsme po celý zápas hlavy nahoře, i když nám ne všechno vyšlo. Doufám, že porážku Rumunkám oplatíme za 14 dní. Myslím si, že jsme na celém turnaji odvedly dobrou práci, a věřím, že takto budeme pokračovat  v celé sezóně,“ dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

Královo Pole do utkání nastoupilo bez Denisy Pavlíkové a nemocné Terezy Hrušecké. Úvodní sadu však svěřenkyně Erika Nezhody odstartovaly v obměněné sestavě velmi sebevědomě a při servisu Kateřiny Kuníkové odskočily soupeřkám, i díky jejím dvěma esům, na 9:4. Náskok Královo Pole drželo až do koncovky (16:10, 21:16) – Rumunsko se ale pak domácím začalo přibližovat a v závěru se na Brno dotáhlo na rozdíl jediného bodu (24:23). Následoval brněnský time out a po něm už KP žádné drama nepřipustilo a vyhrálo set nejtěsnějším rozdílem (25:23).

Druhé dějství bylo od stavu 8:9 v rukou rumunského týmu. Na podání se v tu chvíli postavila Laura Raisa Ioan a vydržela na něm sedm výměn (8:16). O setu tak bylo prakticky rozhodnuto, Alba Blaj ho za 22 minut ovládla vysokým rozdílem 11:25.

V následující sadě se Královo Pole vrátilo ke hře z úvodu utkání (8:5) a tentokrát to byly znovu Rumunky, kdo musel dotahovat. Po přesném útoku Simony Jelínkové vedlo Brno 18:13, slibný náskok ale udržet nedokázalo. Rumunské hráčky totiž zpřesnily hru, a tak si vzal Erik Nezhoda za stavu 19:16 oddechový čas. Tlak soupeřek pokračoval i po něm, Alba Blaj srovnala na 19:19, a o setu tak musela rozhodnout až koncovka. Rumunsko v ní ale Královo Pole trápilo dál v útoku (20:22) i na servisu (20:23) a domácím už žádnou šanci na zvrat nedalo (21:25).

Ve čtvrté sadě se v úvodu oba týmy přetahovaly o každý míč (6:6, 9:9), pak to však byly hostující volejbalistky, které odskočily na 10:14. Královo Pole se jim sice přiblížilo na dosah (13:14), Alba Blaj si ale soupeřky víc k tělu pustit nenechala. Erik Nezhoda se ještě snažil zbrzdit Rumunsko dvěma oddechovými časy (13:16, 14:19), hostující hráčky však měly druhou půlku setu plně ve svých rukou a set vyhrály bez problémů poměrem 15:25.

 

VK Královo Pole – CS Volei Alba Blaj 1:3 (25:23, 11:25, 21:25, 15:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT