7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Náročný týden završilo první brněnské derby letošní sezóny

KP šelmy první 14102023 1

 

První brněnské derby letošní sezóny, na které dorazilo do Králova Pole více než 600 fanoušků, poznamenal náročný program domácích hráček, pro které byl kvůli kvalifikačnímu turnaji Ligy mistrů dnešní zápas už třetím během uplynulých čtyř dnů. Na Šelmy Brno tak unavené svěřenkyně Erika Nezhody nedokázaly vyzrát ani v jednom setu, a tak si hostující tým připsal do tabulky plný počet bodů. „Gratuluji Šelmám k bezchybnému výkonu. Dnes jsme hráli čtvrté utkání v osmi dnech. Holky chtěly bojovat, ale už to prostě nešlo,” řekl po zápase hlavní trenér Erik Nezhoda.

 

„Bohužel se na nás podepsala únava z předchozího týdne a v zápase jsme se trochu topily. Nevycházelo nám to, co se normálně daří, a utekly jsme i z taktiky. Je to velká škoda, věřím, že se ale rychle zase zvedneme,“ doplnila kapitánka Kateřina Pelikánová.

V první sadě se dostaly rychle do vedení Šelmy (3:7), při servisu Denisy Pavlíkové se jim ale KP Brno přiblížilo na dosah (9:10). Při podání hostující kapitánky Pavly Šmídové však její tým znovu Královu Poli odskočil (10:15) a v závěru sady se propracoval až osmi setbolům (16:24). Tři z nich ještě domácí volejbalistky odvrátily, na víc už ale nestačily (19:25).

Druhý set byl v úvodu tahanicí o každý míč a po esu Kataríny Kormendyiové byl stav stále srovnaný (9:9). Ve střední pasáži však začaly za lepší konec tahat znovu hostující hráčky, a tak si vzal za stavu 14:18 Erik Nezhoda oddechový čas. Královo Pole bohužel i po něm recept na soupeřky hledalo marně a Šelmám díky tomu patřila také druhá sada (18:25).

Začátek třetího dějství byl vyrovnaný (4:4), Šelmy pak ale uzmuly tři body v řadě a Královo Pole zastavilo hru (4:7) time outem. Eso Simony Jelínkové ještě přiblížilo domácí tým k soupeřkám na rozdíl dvou bodů (8:10), poté však začaly hostující na hřišti úřadovat znovu. Za stavu 9:15 si vzal Erik Nezhoda oddechový čas, Šelmám se ale dál dařilo v útoku i na bloku (9:17). Do koncovky vstupovaly svěřenkyně Jaromíra Vlka s náskokem devíti bodů (11:20) a o vítězi setu ani zápasu už nebylo pochyb (16:25).

 

VK Královo Pole – Šelmy Brno 0:3 (19:25, 18:25, 16:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT