7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole v extralize nestačilo na Olymp

KP šelmy 14102023 40

 

Královopolské volejbalistky dál čekají na první extraligovou výhru sezóny 2023/24. V dalším kole zamířily do Prahy, kde se v sobotu v podvečer střetly se svěřenkyněmi Stanislava Mitáče. Hráčky Olympu od začátku dominovaly na servisu a nad svými soupeřkami měly navrch po celou dobu zápasu. Královo Polo tak v Praze nedokázalo vybojovat ani jeden set a domů bohužel odjíždí s prázdnou.

 

„I když už jsme se hodně posunuli a z některých věcí se poučili, v naší hře pořád zůstává hodně otazníků a problémů. Nezbývá nám nic jiného, než si je tvrdě odpracovat na tréninku a hlavně se začít posouvat. Některé statistiky se až moc podobají předchozím zápasům a ty jsme také nevyhráli. Musíme pracovat a jít si za svým krok po kroku, určitě nespravíme hned vše, ale některé věci se prostě posunout musí,“ vzkázal z Prahy trenér Erik Nezhoda. „Velmi dobré dostřídání dnes měla Bjanka Stojanovic a nadstandardní výkon znovu odvedla Katarína Körmendyová, na přihrávce se držela Denisa Pavlíková. Bohužel ostatní činnosti nám nevyšly“ dodal.

„Olymp nás od začátku setů dostával pod tlak skvělým servisem, my jsme si dnes naopak podáním moc nepomohly. Když už jsme se na soupeřky dotáhly, nepřesnostmi na přihrávce a na nahrávce jsme srazily náš výkon zase dolů. Nezbývá nám nic jiného než se z toho poučit a jít s čistou hlavou do dalších utkání," dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

V první sadě se sice domácí ujaly vedení 11:7, KP Brno ale skóre otočilo na svou stranu 11:13. Pak už to ale byl Olymp, kdo na hřišti dominoval. Do koncovky vstupoval za stavu 20:17 a set vyhrál poměrem 25:18.

Ve druhém dějství Olymp od začátku vedl (8:5) a Královu Poli odskočil až na 15:8. Při servisu Kateřiny Kuníkové se sice Brno Pražankám přiblížilo na dosah (16:15), na víc však nestačilo, a tak domácím patřila i druhá sada (25:20).

Naděje na zvrat zápasu se Královu Poli rozpustily v dalším setu, kdy se mu Olymp ve střední pasáži vzdálil na 16:10. Brno už se zvednout nedokázalo - Olymp zvítězil 25:17 a zaslouženě si do tabulky připsal tři body.

 

PVK Olymp Praha - VK Králov Pole 3:0 (25:8, 25:20, 25:17)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT