7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno v Lize mistrů zaskočilo Blaj, na výhru to bohužel nestačilo

Blaj KP

 

Svou kůži v úvodní bitvě druhého kvalifikačního turnaje Ligy mistrů zadarmo KP Brno rozhodně nedalo, právě naopak. Tým Erika Nezhody v Rumunsku svou nebojácnou hrou zaskočil na začátku zápasu domácí Blaj vedením 1:0 na sety a i ve druhé sadě soupeře hodně potrápil. Rumunské hráčky ale nakonec druhý set uzmuly těsně 25:23 a pak už si Královo Pole přerůst přes hlavu nenechaly. Po prohře 1:3 žádný odpočinek KP Brno nečeká, už zítra totiž sehraje od 15:00 hodin další duel - proti belgickému týmu Asterix Avo Beveren.

 

„Dneska jsem na holky velmi hrdý a přesto jsem smutný. Téměř dva sety jsme dokázali hrát perfektní volejbal, do druhé sady se nám ale vloudilo pár chybiček, které nás tento set stály. Měli jsme znovu šanci hrát s Blají tie-break, což by bylo skvělým výsledkem, ať už by dopadl jakkoli,“ vzkázal z Rumunska hlavní kouč KP Erik Nezhoda„Přesně se ukázalo to, co jsme čekali - v rumunském týmu výborně zahrála  ruská univerzálka Bogumila Biarda, s níž jsme si po většinu zápasu neporadili. Důležitou pasáž ve druhém a třetím setu vzala úspěšně na sebe,“ dodal.

„V prvních dvou setech jsme předváděly skvělý volejbal, o to víc nás mrzí koncovka druhé sady. Pak už nás bohužel soupeřky zatlačily krátkým servisem, se kterým jsme si nedokázaly poradit," doplnila kapitánka Kateřina Pelikánová.

Královo Pole vstoupilo do zápasu nebojácně a i přes zranění Bjanky Stojanovic zvládlo první set lépe než domácí Blaj (22:25 z pohledu Blaje). I druhé dějství se vyvíjelo pro Brno dobře, za stavu 10:13 ale trefil míč nešťastně Katarínu Körmendyovou, která na několik výměn opustila palubovku, a Rumunky v té chvíli náskok Brna stáhly. V koncovce to vypadalo, že set za stavu 22:18 domácí dotáhnou bez problémů do vítězného konce, při servisu Kateřiny Pelikánové ale Brno srovnalo na 22:22 a závěr zdramatizovalo. Dvě následující výměny pak patřily Blaji (24:22), a i když jejich první setbol ještě KP odvrátilo, následující útok do autu přisoudil nakonec set přece jenom domácímu týmu (25:23).

Další vývoj zápasu už byl v režii družstva Alba Blaj, které mělo pod kontrolou obě zbyvající sady. Erik Nezhoda v nich dal příležitost i hráčkám z lavičky. Už zítra budou hrát jeho svěřenykně další duel proti belgickému týmu Asterix Avo Beveren, který dnes porazil v dlouhé bitvě Mladost Zagreb poměrem 3:2 na sety.

 

 

CS Volei Alba Blaj - VK Královo Pole 3:1 (22:25, 25:23, 25:16, 25:14) 

 

Barbora Mertová

 

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT