7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pětisetová bitva s Olomoucí vynesla Královu Poli jeden bod

KP OLO 28102023 2

 

Náročný týden, ve kterém volejbalistky Králova Pole sehrály tři zápasy Ligy mistrů v Rumunsku, završilo KP Brno v sobotu doma v extralize utkáním proti Olomouci. Drama jako na houpačce přerostlo v pětisetovou bitvu, kterou musel rozhodnout až tie-break. V něm zatáhly za lepší konec hostující olomoucké hráčky, a z Brna tak po výhře 3:2 na sety odjíždí s dvěma body. Tým Erika Nezhody si do tabulky připisuje bod jeden.

„Byl to zápas nahoru a dolů. První set až moc připomínal naše zápasy v Lize mistrů, v tom druhém jsme ale donutili Olomouc k chybám, což se nám vyplatilo a zvedli jsme si sebevědomí. Jsem rád, že jsme dokázali dotáhnout koncovku čtvrté sady a poslat zápas do tie-breaku. Nicméně tam už toho bylo na nás trochu moc. Máme na čem stavět, zregenerujeme a půjdeme sebevědomě do dalšího utkání,”  řekl po zápase trenér Erik Nezhoda.

„Dneska jsme předvedly bojovný výkon, chtěly jsme za každou cenu urvat první výhru, bohužel se nepovedlo. Ale jsem ráda že se náš výkon zlepšuje  a že po prvním setu jsme se byly schopny zvednou a následný set vyhrát. To jsou chvíle, ze kterých můžeme těžit, a věřím, že se výhra za naši dosavadní dřinu dostaví," doplnila kapitánka Kateřina Pelikánová.

V prvním setu olomoucké volejbalistky po vyrovnaném začátku (6:6) odskočily domácím na 6:9 a svoje vedení držely. Za stavu 13:16 se pak Hanačky šest výměn po sobě nemýlily (13:22) a o setu bylo prakticky rozhodnuto (17:25).

Druhá sada byla plně v režii domácích, které své soupeřky zaskočily vedení 13:3. V setu, který trval jen 20 minut, Olomouci i díky 5 bodům Kateřiny Kuníkové a 4 úspěšným blokům dovolilo KP Brno uhrát jen 9 bodů (25:9).

Tým Jana Drešla zbraně nesložil a po vyrovnaném začátku třetího dějství (8:8) začal na hřišti dominovat pro změnu on (8:11). Dlouhá bodová šňůra (9:11/9:18) znamenala luxusní náskok v závěru setu a následné vítězství Olomouce poměrem 15:25.

Čtvrtá sada byla dlouhou tahanicí o každý bod (12:12, 17:17). Do koncovky sice vstupovaly s mírným náskokem domácí (20:18), Olomouc ale srovnala na 22:22. Za stavu 24:24 si pak na svoje konto připsalo bod Královo Pole a ani v další výměně se nemýlilo. Výhra 26:24 tak posunula zápas do rozhodující zkrácené hry.

Tie-break odstartovala lépe Olomouc (1:5), Královo Pole ale trpělivou hrou její náskok stahovalo a po úspěšném bloku srovnalo na 12:12. Hostující hráčky se však už poté ani jednou nemýlily, připsaly si tři body v řadě a set vyhrály poměrem 12:15.

 

VK Královo Pole – Olomouc 2:3 (17:25, 25:9, 15:25, 26:24, 12:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT