7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole změřilo v šestém kole síly s aktuálním lídrem tabulky

KP OLO 28102023 22

 

V šestém kole nejvyšší volejbalové soutěže žen vycestovalo Královo Pole do Prostějova, který v této sezóně doposud ještě neklopýtl a zatím vede extraligovou  tabulku. Hanačky suverénně ovládly první sadu, následující dva sety už ale tak jednoznačný průběh neměly. Ani v jednom z nich si však KP Brno na výhru nesáhlo, a tak domů odjíždí z Prostějova s prázdnou.

„Odehráli jsme slušné dva sety, určitě pomohlo vystřídání Denisy Pavlíkové a byla to velice dobrá příprava na utkání s Přerovem. Pokud ukážeme v důležitých situacích hlad, jako v tomto utkání, máme šanci poprvé v této sezóně zvítězit," vzkázal z Hané trenér Erik Nezhoda.

„Jsem ráda, že jsme po prvním setu předvedly bojovný výkon. Škoda že jsme ho ještě nepotvrdily servisem, takže máme na čem stavět. Doufám, že chyby spravíme a dál budeme v bojovné hře pokračovat," dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

První set vyhrály domácí volejbalistky bez problémů vysokým rozdílem 25:13. Druhá sada měla dlouho o poznání vyrovnanější průběh (10:10), pak ale Prostějov odskočil hostujícím na 16:12. Královo Pole však trpělivou hrou postupně náskok domácích mazalo a před koncovkou se jim přiblížilo na 19:18. Prostějovské hráčky si však na těsné vedení sáhnout až do konce setu nenechaly a vyhrály ho poměrem 25:23.

Třetí dějství se sice lépe vyvíjelo pro domácí (11:7), Brno s nimi ale při servisu kapitánky Kateřiny Pelikánové srovnalo krok a donutilo Prostějov k oddechovému času. I následující dvě sady patřily hostujícím (11:13), prostějovské hráčky však poté začaly na hřišti znovu úřadovat a skóre otočily zpět na svou stranu (18:14). Na vítězství už si pak sáhnout nenechaly (25:18)

 

Prostějov - VK Královo Pole 3:0 (25:13, 25:23, 25:18) 

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT