7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky prohrály úvodní duel CEV Cupu

CEV KP želez 1 07112023 1

 

Hala Vodova v úterý v podvečer hostila zápas evropského poháru CEV Cup, ve kterém domácí KP Brno změřilo síly se srbským týmem Zeleznicar Lajkovac. Hostující hráčky se sice ujaly vedení 1:0 na sety, KP ale dokázalo odpovědět hned v následující sadě a srovnalo na 1:1. Napínavý konec třetího dějství pak vybojovaly na svou stranu srbské volejbalistky a od té doby už družstvo Erika Nezhody k ničemu nepustily. Královo Pole bude mít po prohře 1:3 na sety šanci na reparát příští týden, kdy se bude hrát v Srbsku odvetný zápas.

„Dnes nám došly spíš mentální síly. Do utkání jsme nevstoupili dobře. Po prvním setu jsme si řekli, že je ale zápas hratelný, což jsme pak v následující sadě i potvrdili. V koncovce třetího dějství nám chyběla odvaha dojít si pro setbol a do následující sady jsme vstoupili nepřipravení. Družstvo je bohužel teď hodně úzké a velice těžko si pomáhá z lavičky,” zhodnotil zápas trenér Erik Nezhoda.

„V prvních setech jsme se soupeřkami hrály rovnocenný volejbal. Bohužel nám na konci zápasu odešla koncentrace hlavně v hlavách. Víme ale, co fungovalo a s čím můžeme jít do dalších utkání,“ přidala svůj komentář kapitánka Kateřina Pelikánová.

Začátek zápasu patřil Královu Poli (6:3), jeho náskok ale soupeřky rychle smazaly (6:6) a začaly tahat za lepší konec. Ve střední pasáži se jim pak povedla dlouhá bodová šňůra (8:10/8:16). Osmibodový náskok sice domácí hráčky stáhly na 12:16, srbské volejbalistky si je ale víc k tělu nepřipouštěly (14:20). V závěru měl hostující tým k dobru hned sedm setbolů (17:24), a i když KP ještě díky razantnímu servisu Simony Jelínkové čtyři smazalo (21:24), po oddechovém čase Zeleznicar dotáhl set k výhře 21:25.

V následující sadě to byl domácí tým, kdo určoval tempo hry. Svěřenkyně Erika Nezhody se v setu ujaly vedení 8:6 a svůj náskok postupně navýšily až na 16:11. Body připisovaly hlavně Simona Jelínková a Kateřina Kuníková a set se svými spoluhráčkami vyhrály bez problémů poměrem 25:19.

Třetí dějství mělo opačný průběh – od začátku bylo v režii hostujících Srbek (4:8, 9:16), a tak to při vstupu do koncovky vypadalo na jednoznačnou záležitost pro Zeleznicar. Za stavu 17:22 se ale na servis postavila Katarína Kormendyová a i díky jejím dvěma esům byl rázem stav téměř srovnaný (21:22). Vítěznou sérii Brna ale zastavil oddechový čas Srbska, po kterém už hostující žádný zvrat nepřipustily (22:25).

Ve čtvrtém setu Zeleznicar zaskočil KP rychlým vedením 3:10. Ani po time outu Erika Nezhody se ale nepodařilo zbrzdit servírující Vasju Filipovic, která na podání setrvala až do stavu 3:13. Rozjeté Srbsko už pak Královo Pole nedokázalo zastavit, a tak Zeleznicar vstupoval do koncovky s luxusním náskokem (7:20). O vítězi setu i celého zápasu už poté nebylo pochyb (9:25).

 

VK Královo Pole – Zeleznicar Lajkovac 1:3 (21:25, 25:19, 22:25, 9:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT