7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole jednoznačně vyhrálo nad Frýdkem-Místkem

skupina 2511

 

Královopolské volejbalistky se v jedenáctém kole nejvyšší volejbalové soutěže žen utkaly s Frýdkem-Místkem, s nímž na začátku sezóny svedly dlouhou napínavou bitvu. Dnešní duel vypadal úplně jinak – KP Brno do něj vstoupilo suverénně, od začátku mělo nad soupeřkami navrch a zvítězilo nad nimi bez ztráty setu. „Jelikož jsme v situaci, kdy je pro nás každý zápas těžkou výzvou, tak si moc ceníme toho, že jsme vyhráli za tři body, navíc poměrem 3:0,” usmíval se po utkání kouč Erik Nezhoda.

Radost neskrývala ani blokařka Katarína Kormendyová„Dnes bylo velmi důležité, že jsme vyhrály první set, což se nám v mnoha předchozích zápasech nepovedlo. Velmi dobře jsme dnes dodržovaly taktiku a nedělaly jsme zbytečné chyby.“

Po vyrovnaném začátku (5:5) začaly na hřišti dominovat hráčky Králova Pole (10:6) a Frýdek-Místek se je snažil dohnat marně (18:11). V koncovce měly domácí volejbalistky k dobru hned pět setbolů (24:19) – a po esu Denisy Pavlíkové proměnily ve vítězství hned první z nich (25:19).

Druhé dějství mělo velmi podobný průběh – Královo Pole se soupeřkám v úvodu vzdálilo na 10:5 a ze strany Frýdku to byla prakticky konečná. Při vstupu do koncovky mělo díky vydařenému útoku Denisy Pavlíkové Brno pohodlný náskok osmi bodů (20:12). Vítězný stav 25:16 pak přesnou smečí zařídila pro změnu Simona Jelínková.

Vyrovnanější průběh tak měl jen set s pořadovým číslem tři, kdy se Frýdku podařilo zareagovat na vedení domácích 7:4 – a postupně srovnat na 9:9. Pak už to však byla znovu brněnská jízda a dlouhá šňůra až na 21:11. Hostující sice ještě upravily skóre, žádný zvrat se však nekonal. Vydařený útok Denisy Pavlíkové tak ukončil set (25:18) i celý zápas, jehož nejlepší hráčkou byla vyhlášena kapitánka Brna Kateřina Pelikánová.

 

VK Královo Pole – Frýdek-Místek 3:0 (25:19, 25:16, 25:18)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT