7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Emotivní brněnské derby vyhrály Šelmy

BBEC550F E12C 48D6 88A8 4B6A03FCA291

 

I druhé brněnské derby letošní sezóny vyhrály Šelmy. KP proti nim nastoupilo v obměněné základní sestavě - chyběla nemocná Katarína Kormendyová a do hry nezasáhly ani Simona Jelínková a Tereza Hrušecká. Mladý kádr KP soupeřkám ale statečně vzdoroval, v prvním setu však promarnil čtyři setboly a kvůli chybě rozhodčího v úplném závěru nakonec sadu ztratil. Ani žádný další set už pak Šelmy Královu Poli nepřenechaly, a zvítězily tak za plný počet bodů. 

Na to, jakou máme marodku, dnes mladé holky daly zápasu život a skvěle bojovaly, takže si zaslouží jen pochválit," uvedla po utkání kapitánka Kateřina Pelikánová.

Bylo to obrovsky těžké utkání v omlazené sestavě, které dva sety vypadalo velice dobře. Náš tým si zasloužil minimálně první sadu vyhrát, a i když mě emoce, které úvodní set následovaly, moc mrzí, chyby rozhodčích v něm byly opravdu zásadní a do očí bijící," doplnil hlavní kouč Erik Nezhoda.

První set byl bitvou až do úplného konce. Před koncovkou byl stav vyrovnaný (18:18), pak se ale podařilo Královu Poli odskočit na 20:24. Vzápětí chybovala na servisu Kateřina Pelikánová a i další tři setboly hostujících Šelmy odvrátily. V závěru sady se bohužel nepovedlo podání ani Kateřině Kuníkové (25:26) a v následující výměně, k velké nelibosti Erika Nezhody, rozhodčí přisoudil bod chybně domácím, které díky tomu vyhrály set poměrem 27:25.   

Emoce pokračovaly i na začátku druhého dějství, kdy rozhodčí Erika Nezhodu vykázal z palubovky. Šelmy poté vlétly do setu vedením 10:4, KP ale jejich náskok statečně mazalo a stav nakonec dokázalo obrátit ve svůj těsný prospěch (19:20). Ze strany hostujících to byla bohužel konečná - všechny další body v setu už pak totiž patřily Šelmám (25:20).

Třetí sadu odstartovaly Šelmy vedením 5:0, a o setu tak prakticky bylo rozhodnuto. Královo Pole už tentokrát soupeřky dohnat nedokázalo, a tak si Šelmy výhrou 25:12 připsaly do tabulky plný počet bodů.

 

Šelmy Brno – VK Královo Pole 3:0 (27:25, 25:20, 25:12)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT