7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olymp byl v Brně bezradný, KP ho zdolalo bez ztráty setu

KKP Olymp 09122023 6

 

V třináctém kole extraligy přivítaly volejbalistky Králova Pole na své palubovce Olymp, kterému měly z úvodu sezóny co oplácet – v Praze totiž prohrály v říjnu 3:0 na sety. Nad aktuálně čtvrtým týmem tabulky mělo KP Brno po celý zápas převahu, a tak to byly tentokrát svěřenkyně Stanislava Mitáče, kdo nedokázal v utkání uhrát ani jeden set. Královopolské hráčky si tak po suverénní výhře 3:0 připsaly na svoje konto zaslouženě tři body.

 

Předvedli jsme hodně dobrý výkon, holky hrály jako jeden tým a dřely ze všech sil. Je vidět, že už jsme se zbavili velké zápasové vytíženosti, kdy jenom nehrajeme a můžeme odtrénovat, jak je potřeba. Dnešní výhra patří i Eriku Nezhodovi, který nemohl být na lavičce, ale práce s holkama jde za ním,“ uvedl po zápase trenér Jan Moravčík, který dnes místo Erika Nezhody dirigoval hru Králova Pole.

„Máme velikou radost – předvedly jsme všechno, co jsme měly, poctivě jsme plnily taktiku a neskutečně bojovaly. Vypomohly jsme si i na servisu a všechny jsme spolupracovaly, což bylo v dnešním utkání klíčové,“ dodala kapitánka Kateřina Pelikánová.

Domácí volejbalistky se v prvním setu ujaly vedení 8:4, kdy po esu Denisy Pavlíkové bral Olymp time out. Hostující se pak sice KáPéčku přiblížily na 12:10, při servisu Kateřiny Kuníkové ale Brno odskočilo na 18:11 a koncovku setu už si pohlídalo (25:20).

Začátek druhé sady patřil Olympu, který po vydařeném útoku Pavlíny Šimáňové vedl 3:5. Královo Pole ale okamžitě zareagovalo a otočilo na 10:6. Svěřenkyně Stanislava Mitáče se poté začaly na Brno dotahovat (13:12) a po smeči Zuzany Žákové srovnaly na 15:15 – z jejich strany to ale byla v setu konečná. Jeho závěru už byl plně v režii domácích a přesným útokem ho ukončila Tereza Hrušecká (25:20).

Třetí dějství bylo vyrovnanou partií do stavu 7:7. Při podání Kateřiny Pelikánové se pak její tým vzdálil Olympu na 16:10 a postupně mířil za výhrou v celém zápasu. V koncovce se v útoku nemýlily Tereza Hrušecká a Simona Jelínková a svým soupeřkám v setu nakonec přenechaly jen 16 bodů.

Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Lucie Šmardová.

 

VK Královo Pole – Olymp Praha 3:0 (25:20, 25:20, 25:16)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT