7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Prostějov v Králově Poli potvrdil své kvality a dál vede extraligu

KP PRO 16122023 3

 

Do Králova Pole v sobotu dorazil aktuální lídr extraligy – tým Prostějova. Brněnské družstvo se v základní sestavě muselo znovu obejít bez zraněné Lucie Šmardové, kterou na pozici libera nahradila Lenka Prchalová. V týmu Prostějova pro změnu chyběla Karin Šunderlíková. Hostující volejbalistky na Vodově potvrdily svou kvalitu, a i když Královo Pole bojovalo ze všech sil, nepřenechaly mu nakonec ani jeden set a v tabulce si výhrou 0:3 pojistily vedoucí pozici dalšími třemi body.

 

„Věděly jsme, že je Prostějov velmi kvalitní soupeř, i tak jsme ale chtěly zabojovat co nejvíc. V některých momentech se nám to dařilo, ve druhém setu jsme si vytvořily i skvělý náskok a je škoda, že jsme ho neudržely. Zatlačila nás v něm, i v další sadě, vždy jedna série Prostějova na podání – v tu chvíli se to z naší strany zlomilo a my už jsme pak nedokázaly ani jeden z těchto setů dohrát,“ řekla po skončení zápasu kapitánka Kateřina Pelikánová.

„Dnes jsme zejména v druhém setu hráli velice dobře. Bohužel jsme nevyužili dobrého náskoku ani toho, že dnes do hry nezasáhla Karin Šunderlíková. Dva sety jasně rozhodla Verča Trnková na podání,“ dodal hlavní trenér Erik Nezhoda

Prostějov začal první set lépe než domácí (1:4), ty ale rychle srovnaly na 5:5. Hostující pak při podání Veroniky Trnkové znovu odskočily (7:11) a Erik Nezhoda si vzal time out. Prostějovu se dařilo i dál, po úspěšném bloku vedl 8:14 a nezastavil ho ani druhý oddechový čas Brna (9:16). Do koncovky vstupovaly hostující s náskokem 9 bodů (11:20) a set pak už bez problémů dotáhly k výhře 13:25. Dvěma esy ho zakončila Pavla Meidlová.

Druhá sada zdaleka tak jednoznačný průběh neměla, lépe do ní vstoupilo Královo Pole (4:1) a svůj náskok drželo až do stavu 13:8. Prostějovu se však vzápětí povedla delší bodová šňůra a po útoku Veroniky Trnkové bylo srovnáno (13:13). Oba týmy se ještě tahaly o každý míč do stavu 18:18, pak už ale na hřišti začaly úřadovat hostující a propracovaly se v závěru až ke čtyřem setbolům (20:24). Hned první z nich proměnila přesnou smečí na vítězných 20:25 Pavla Meidlová.

Úvod třetího dějství vypadal podobně jako začátek toho předešlého – vedení domácích (8:5) a následně srovnání Prostějova a při podání Veroniky Trnkové obrat až na 8:12. Erik Nezhoda se soupeřky sice snažil brzdit time outy za stavu 8:9 a 9:15, Prostějov ale připisoval body dál a při vstupu do koncovky vedl 12:20.  I když pak Brno ještě stav zkorigovalo (17:21) a donutilo hostující tým k oddechovému času, na zvrat to bylo málo. Prostějovské hráčky tak vyhrály sadu poměrem 17:25. Poslední dva útoky patřily Veronice Trnkové, která byla vyhlášena i nejlepší hráčkou zápasu.

 

VK Královo Pole – Prostějov 0:3 (13:25, 20:25, 17:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT