7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Brňanky na úvod sezóny nezaváhaly

 Sobotním utkáním na půdě pražské Slavie vstoupily brněnské volejbalistky do extraligové sezóny 2008/2009. Snad jen první set mohl podporovat otazníky, jak si povedou nově složené družstvo a obměněný realizační tým. Po těsné koncovce prvního setu Brňanky na hřišti kralovaly a vezou si hladkou výhru 3:0.

 

 

1. kolo ženské volejbalové extraligy

Slavia Praha - KP Brno 0:3 (-23,-13,-14)
Rozhodčí: Rychlík, Krsek. Čas: 64 minut. Diváci: 100

Sestavy
Brno: Kubínová, Útlá, Tobiášová, Mikysková, Noseková, Božková, libero Bradáčová

Oproti původnímu rozpisu soutěže si brněnské volejbalistky odbyly extraligovou premiéru ve venkovním prostředí. S pražskou Slavií si prohodily pořadatelství zápasů, a ke svému prvnímu extraligovému zápasu tak vyrazily na pražskou půdu. Soutěžní zápas v brněnském dresu byl premiérou nejen pro nového trenéra Ondřeje Marka, ale taktéž pro polovinu hráček základní sestavy. Na hřišti se objevily smečařky Útlá a Noseková i blokařka Božková. Z letních posil do zápasu nezasáhla jen na ex-slávistka Julie Jášová, která po dohodě klubů nemohla do vzájemného utkání nastoupit. Na liberu ji výjimečně zastoupila Martina Bradáčová, která si s tímto úkolem poradila.
Utkání bylo vyrovnané jen v prvním setu až do koncovky za stavu 20:20. Bodová série při podání Šárky Kubínové umožnila hostujícím hráčkám vybudovat si dostatečný náskok, díky kterému získaly první set nejtěsnějším rozdílem. Od té chvíle se odpor domácích hráček zlomil. Brno se zlepšilo v obraně v poli i na síti a nedalo domácím volejbalistkám prakticky žádnou šanci. Hladký průběh obou následujících setů hovoří za vše. Brňanky mají za sebou úspěšný vstup do sezóny, na který mohou navázat v dalším kole, kdy znovu budou hrát venku, tentokrát ve Frýdku-Místku.

Ohlasy po utkání:
Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Pouze první set byl vyrovnaný, poté už jsme soupeře přehráli ve všech činnostech. V prvním setu jsme se trochu trápili s přihrávkou, proto s námi domácí družstvo drželo krok. Poté jsme se zlepšili v obraně i na síti a nedali jsme Slavii šanci pomýšlet na zvrat."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT