7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole bylo v Ostravě bezchybné, zaslouženě bere tři body

Ostrava

 

K utkání 17. kola extraligy vycestovaly královopolské hráčky do Ostravy, která tento týden překvapila v Prostějově, když nad ním dokázala zvítězit 3:1 na sety. KP Brno zvládlo na ostravské palubovce lépe než soupeř koncovku první i druhé sady a ve třetím setu pak za stavu 11:15 srazilo Ostravu na kolena definitivně. Po výhře 11:25 a celkově 0:3 na sety si tak tým Erika Nezhody veze domů zaslouženě plný počet bodů.

 

„Tohle bylo utkání, které nám chybělo v průběhu podzimní části - vyrovnané, s těžkým soupeřem, ale zejména v koncovkách pod naší kontrolou. Velice dobrou práci předvedly smečařky a třešničkou na dortu byla Terka Hrušecká. To, jakým způsobem jsme dnes utkání dokázali odútočit - podle zadání, inteligentně - všechna čest. Je cítit, že máme odpracováno z tréninků a hráčky si i v těžkých situacích daleko víc věří,” vzkázal z Ostravy trenér Erik Nezhoda.

„Dnes jsme předvedly výborný, koncentrovaný výkon. Ostravě jsme chtěly vrátit porážku z Brna a hnalo nás to dopředu. Tyto tři body jdou za celým týmem, lavička skvěle dostřídala,“ dodala kapitánka Kateřina Pelikánová

V prvním setu sice domácí začaly lépe (6:3), KP Brno ale rozdíl bodů smazalo (9:9) a vedení zvrátilo na svou stranu (15:12). Ostrava však s hostujícími srovnala krok, a tak byl před koncovkou stav vyrovnaný (19:19). Závěr sady byl už ale plně v režii Brna, které ji nakonec vyhrálo poměrem 19:25.

Druhé dějství vyznívalo po vyrovnaném úvodu (4:4) rychle lépe pro KP (7:12), domácí hráčky však na náskok Brna dokázaly zareagovat (12:12). Konec setu byl identický s tím předchozím - stav 19:19 a po něm už jen brněnská vítězná šňůra (20:25).

Ve třetí sadě měl ostravský tým navrch jen za stavu 2:1, pak už ho totiž do vedení Královo Pole nepustilo. Za stavu 11:15 se na servis postavila Denisa Pavlíková a soupeřky už jen marně přihlížely, jak se svými spoluhráčkami připisuje v rychlém sledu bod za bodem. Set na vítězných 11:25 ukončila blokem Tereza Hrušecká.

 

Ostrava VK Královo Pole 0:3 (19:25, 20:25, 11:25)

 

Barbora Mertová

Foto: KP Brno


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT