7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královopolské volejbalistky dokázaly ve velké bitvě porazit Liberec

KP Liberec2

 

Zápas mezi KP a Libercem měl v sobotu v brněnské hale Vodova hodně dramatický náboj. První dva sety totiž patřily hráčkám ze severu Čech, které měly ve třetím dějství ve svých rukou dokonce i mečbol. Svěřenkyně Erika Nezhody ho ale dokázaly odvrátit, a sadu nakonec vybojovaly pro sebe. KáPéčko pak bralo i další set, a tak o vítězi musel rozhodnout až tie-break. V něm drama pokračovalo, brněnské hráčky totiž promarnily vedení 14:9 a Liberec pustily k dalšímu mečbolu za stavu 14:15 – ani ten však hostující neproměnily. V zápase už si pak nepřipsaly žádný další bod, a tak vítězná radost  nakonec zavládla v týmu KP, které zápas zvládlo otočit a připsalo si díky tomu do tabulky 2 body.

 

„Jsme rádi za vítězství proti tak dobrému soupeři. Určitě tomu napomohlo to, že Liberec hrál ve čtvrtek těžké utkání a od stavu 2:0 se trenér Gálík rozhodl svoje družstvo pošetřit. Na druhou stranu nám chyběla Hrušecká a myslím si, že kdybychom ji v tomto utkání měli, mohli jsme hrát o výhru za tři body. Děkuji mladým hráčkám, dnes dostaly obrovský prostor Chlupová s Křižanovskou a udělaly maximum pro to, abychom utkání zvládli a vyhráli. Děkuji ale za kolektivní výkon celému týmu,“ uvedl hlavní kouč Erik Nezhoda.

„Jsem ráda za otočený zápas a dva body proti tak silnému soupeři. Předvedly jsme skvělý, bojovný výkon a hlavně týmový. Chtěla bych pochválit Terku Křižanovskou, protože většina zápasu šla za ní a odnahrávala to skvěle,“ doplnila kapitánka Kateřina Pelikánová

První set, v němž se domácí tým musel obejít bez nemocné Terezy Hrušecké, byl dlouhou tahanicí o body (7:7, 13:13), pak se ale na servis postavila Nikola Kvapilová a odskočila se svými spoluhráčkami na 13:17. KP se ještě Liberci přiblížilo na 19:21, v závěru setu ale svými několika chybami dopomohlo soupeřkám k výhře 22:25.

Ve druhém setu se Liberec ujal vedení 1:4, KP však srovnalo krok (6:6). Severočešky ale začaly mít na hřišti znovu převahu a Královu Poli odskočily na 9:15. Erik Nezhoda se hostující snažil zbrzdit postupně dvěma time outy a za stavu 12:18 se mu to podařilo – po útoku Denisy Pavlíkové byl stav 16:18 a oddechový čas si bral pro změnu liberecký kouč. Královo Pole nakonec bodový rozdíl smazalo (19:19), za stavu 21:21 ale začal úřadovat na hřišti Liberec, Brno naopak chybovalo, a set tak patřil znovu hostujícím (21:25).

Třetí set byl na začátku zcela v režii Brna, které při servisu Simony Jelínkové, po třech jejích esech v řadě, uteklo na 8:2. KP však slibný náskok neudrželo a po dvou bodových blocích Silvy de Mello Liberec vedl 15:16. Do koncovky vstupovaly oba týmy za vyrovnaného stavu (20:20) a dál se tahaly o každý míč (23:23). Po útoku Jany Fixové pak měl sice Liberec k dispozici mečbol (23:24), na hřišti se vzápětí ale dvakrát na smeči blýskla Simona Jelínková a eso přidala Tereza Chlupová, a set tak patřil domácím (26:24).

Liberec si chtěl chuť spravit v následující sadě, do které vlétl vedením 2:7. Slibný náskok držel ještě za stavu 11:16, Královo Pole však poté při servisu Denisy Pavlíkové s Libercem srovnalo krok (16:16) a sada zamířila do další napínavé koncovky (20:20). V ní se ke dvěma setbolům propracovaly domácí (24:22), které druhý z nich, díky chybě Liberce v útoku, proměnily ve výhru 25:23.

Zápas tak musela rozhodnout zkrácená hra, ve které si za stavu 9:9 připsaly na svoje konto domácí 5 bodů v řadě (14:9). Liberec však udržel chladnou hlavu a drama pokračovalo, protože stav obrátil na 14:15 pro sebe. Nabídnutou šanci však nevyužil – na 15:15 vyrovnala přesným útokem Nela Matějková a vzápětí v útoku chybovala liberecká Klára Vyklická (16:15). Brno už si pak výměnu pohlídalo a velkou bitvu vyhrálo poměrem 17:15.

Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášená Simona Jelínková.

 

VK Královo Pole – Liberec 3:2 (22:25, 21:25, 26:24, 25:23, 17:15)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Ryšavý


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT