7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pražské hráčky vrátily Královu Poli porážku z prosince

KP vs ŠTEN web 11012024 19

 

Třetí extraligové kolo odstartovaly volejbalistky Králova Pole na palubovce Olympu Praha, nad kterým v prosinci s přehledem zvítězily doma poměrem 3:0 na sety. Se svěřenkyněmi Stanislava Mitáče ale KP Brno dokázalo tentokrát držet krok jen v úvodní sadě, i tu však domácí díky menšímu množství chyb vyhrály a pak už brněnský tým nepustily vůbec k ničemu. Královo Pole proto po prohře 0:3 na sety odjíždí domů s prázdnou a chuť si bude chtít spravit v sobotu doma s Ostravou.

 

„Dnes se dá komentovat pouze první set, v němž jsme ve všech statistikách byli paradoxně lepší než Olymp Praha. Zásadní rozdíl byl v tom, že domácí udělaly o šest chyb méně než my, a to dalo dohromady výsledek úvodní sady. Další dva sety jsme už v podstatě nebyli na hřišti a není jediná činnost, za kterou bychom se mohli po úvodní sadě pochválit,“ řekl po prohře hlavní trenér Erik Nezhoda.

První set byl vyrovnaný do stavu 8:8, pak si ale připsal na svoje konto Olymp 6 bodů v řadě (14:8) a Královo Pole už nedokázalo náskok domácích až do konce sady smazat . Set zakončila na vítězných 25:17 přesným útokem Eva Hodanová. 

Druhé dějství bylo prakticky od začátku zcela v režii domácích (5:2, 18:6). Tým Stanislava Mitáče v něm Brnu přenechal pouhých 7 bodů a ani v následujícím setu na rozjetý Olymp Brno vůbec nedokázalo zareagovat. Pražanky ho ovládly opět vysokým rozdílem (25:10) a zaslouženě si připsaly na svoje konto tři vítězné body.

 

 

Olymp Praha – VK Královo Pole 3:0 (25:17, 25:7, 25:10)

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT