7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Královo Pole si spravilo chuť jednoznačnou výhrou ve Frýdku-Místku

KP vs PRE 20122023 32

 

K dalšímu extraligovému zápasu vycestovalo Královo Pole do Frýdku-Místku, který je momentálně v tabulce na osmém místě. V utkání se musely domácí hráčky celou dobu na Brno dotahovat, a i když s ním v prvním a třetím setu před koncovkou dokázaly srovnat krok, do vedení je Královo Pole ani jednou nepustilo. Jednoznačná výhra KáPéčka 3:0 na sety tak znamená tři body do tabulky.

 

„Po dvou nevydařených utkáních se nám dnes z Frýdku podařilo odvézt tři body. Trošku to kopíruje loňskou sezónu, kdy se nám nepodařilo vyhrát ve Frýdku-Místku první duel a ve třetím už se to zadařilo. Utkání jsme měli téměř celý zápas pod kontrolou. Jak první, tak třetí koncovku, kdy se na nás Frýdek dotáhl, holky zvládly výborně. Jsem rád, že hrajeme v dobrých emocích, a že nás poslední dvě utkání nijak negativně neovlivnila. Určitě je to dobrý vstup do  přípravy na FInal Four Českého poháru žen," řekl po výhře hlavní trenér Erik Nezhoda 

V prvním setu se KP Brno sice ujalo vedení 3:8, Frýdek-Místek ale postupně bodový rozdíl smazal (12:12). Až do koncovky setu pak platil vyrovnaný stav (18:18). Závěr sady se lépe vydařil hostujícím, které se propracovaly ke dvou setbolům (22:24) a hned v prvním z nich se nemýlily.

Do druhého dějství vletělo KáPéčko vedením 3:11. Frýdek-Místek stav před koncovkou sice zkorigoval na 15:19 a donutil Erika Nezhodu vzít si time out - po něm se ale na síti nemýlila dvakrát Tereza Hrušecká (15:21) a pak už si Brno set pohlídalo (18:25).

Následující sada měla na začátku podobný průběh, Brno rychle odskočilo na 3:7, domácí hráčky ale začaly jeho náskok mazat a příblížily se mu na dosah (11:12). Těsné skóre platilo i při vstupu do koncovky (19:20), v té už ale svěřenkyně Erika Nezhody žádný zvrat nepřipustily a výhrou 20:25 si do tabulky připsaly tři body. 

 

Frýdek-Místek – VK Královo Pole 0:3 (22:25, 18:25, 20:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT