7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Z Olomouce veze KáPéčko plný počet bodů

KP vs Olymp 09122023 45

 

Extraliga se po pauze, způsobené finálovým turnajem Českého poháru, opět rozběhla naplno a Královo Pole vycestovalo k utkání 22. kola na palubovku Olomouce. Ta do dnešního zápasu nenestatoupila v kompletní podobě, obejít se navíc musela bez obou nemocných nahrávaček. KP Brno, které po náročném týdnu v utkání hodně točilo se sestavou, zvládlo v Olomouci lépe setbolovou přestřelku na konci úvodní sady a zbytek zápasu už si pohlídalo. Výhrou 3:0 na sety se Brno v tabulce Olomouci vzdálilo na rozdíl čtyř bodů.

 

„Kdo sledoval dnešní utkání, ví, že to byl hodně atypický zápas. Olomouc hrála celé utkání bez nahrávačky a dokázala si s tím poradit, dobře útočila. My jsme měli problémy v obraně, a tak jsem rád, že jsem duel zvládli, a že do něj mohly zasáhnout Lenka Prchalová a Terka Křižanovská. Vezeme z Olomouce tři body, což je nejdůležitější," řekl po výhře trenér Erik Nezhoda

„Jsem ráda, že jsme v Olomouci zvítězily. Musím pochválit Nelu Matějkovou, která to dnes dobře ustála, i celý tým, protože je za námi náročný týden - vzhledem k Českému poháru žen," doplnila ho Tereza Křižanovská.

V úvodní sadě to dlouho vypadalo na jasnou dominanci KP (6:15), Olomouc ale znovu potvrdila, že v této sezóně hrát na Brno umí. Trpělivou hrou se jí podařilo srovnat na 22:22. Závěr sady pak byl ve znamení setbolové přestřelky, v níž na šťastnějším konci stanuly hráčky Králova Pole. Na vítězných 30:32 proměnily až svůj šestý setbol. 

Ve druhé sadě uteklo Brno Olomouci při podání Lenky Prchalové na rozdíl desetí bodů (4:14) a v setu už pak žádné drama nepřipustilo (13:25). Třetí dějství tak jednoznačné nebylo, Olomouc neudržela své vedení (5:2, 14:11) a poté, co KP srovnalo na 14:14, začalo znovu určovat tempo hry. V závěru setu měl tým Erika Nezhody k dispozici tři setboly (21:24), a i když dva z nich ještě domácí odvrátily (23:24), po oddechovém času Brna, který následoval, bylo rychle rozhodnuto. Královo Pole set vyhrálo poměrem 23.25 a do tabulky si připsalo tři body.

 

Olomouc – VK Královo Pole 0:3 (30:32, 13:25, 23:25)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT