7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Druhé vítězství pro brněnské volejbalistky

 I druhé kolo volejbalové extraligy odehrály brněnské volejbalistky na palubovce svých soupeřek. Tentokrát vyrazily na druhý konec republiky. Na půdě Frýdku-Místku potvrdily dobrou formu z prvního kola a hladce získaly první set. Pak se jim domácí hráčky vyrovnaly, ale víc než jeden set jim Brňanky nedovolily. Odvážejí si vítězství 3:1 a před prestižním duelem s Prostějovem jsou v tabulce bez porážky.

 

 

2. kolo ženské volejbalové extraligy

Sokol Frýdek-Místek - KP Brno 1:3 (-14,-23,22,-20)
Rozhodčí: Blažek, Antušák. Čas: 92 minut. Diváci: 200

Sestavy
Brno: Kubínová, Útlá, Tobiášová, Mikysková, Noseková, Božková, libero Jášová - Bradáčová

Frýdek-Místek prohrál v prvním kole ve třech setech v Liberci a určitě chtěl nepříznivý dojem napravit v domácím zápase. Hned úvod utkání však naznačil, že Brňanky přijely dobře připravené a rády by navázaly na slušný výkon v prvním kole. V sestavě již tentokrát mohla na postu libera nastoupit Jášová a na Bradáčovou tak zbylo jen místo na lavičce. Stejně jako v předchozím zápase zastala kapitánka Tobiášová netradiční úlohu blokařky. Přesto nezapřela své především ofenzivní návyky a i ze středu se stala nejúspěšnější útočící brněnskou hráčkou. Protože ji v tomto kvalitně sekundovaly Mikysková a Útlá, záhy byl první set odehraný a na ukazateli svítilo 1:0 pro Brno. Domácí kouč Brida kompletně prostřídal sestavu, aby nápor Brna odrazil. Vcelku se mu to i podařilo, ale je třeba přiznat, že hostující hráčky pomohly domácím částečnou ztrátou koncentrace. Utkání se vyrovnalo, Brňankám se příliš nedařilo na servisu a ani jejich obrana již nebyla tolik pevná. Družstva držela vyrovnaný průběh setu, v koncovce měly nejprve blíže k vítězství domácí hráčky. Protože ale nedokázaly proměnit vedení 22:20 a 23:21, utrhly pro sebe těsnou koncovku Brňanky. To už se jim nepovedlo v dalším setu a Frýdecko-místecké hráčky snížily průběh utkání na 1:2. Více jim však Královopolanky nedovolily. Ve čtvrtém setu zpřesnily přihrávku a díky větší pestrosti a důraznosti svého útoku dokázaly domácím volejbalistkám odskočit na dostatečný rozdíl. Čtvrtý set vyhrály 25:20 a tím zvítězily v zápase 3:1. Po dvou kolech má Brno na kontě dvě vítězství, avšak hned v příštím zápase je v pondělní televizní dohrávce čeká silný Prostějov a ten teprve prověří možnosti brněnských hráček pro tuto sezónu.

Ohlasy po utkání:
Ondřej Marek, trenér KP Brno: "První set jsme zahráli výborně, prakticky bez chyb. Pak jsme se trochu soupeřkám přizpůsobili, dělali jsme zbytečné chyby a tím se utkání srovnalo. Přesto jsme nakonec dotáhli zápas do vítězného konce, díky slušné útočné hře se nám dařilo pravidelně ztrátovat, i když nám zrovna nevycházela obrana."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT