7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP tento týden nestačilo ani na Šternberk

KP PŘE m 22022024 1

 

Nejvyšší volejbalová soutěž žen pokračovala v sobotu zápasy už 24. kola a Královo Pole v něm vycestovalo do Šternberku. Svěřenkyně Erika Nezhody měly na palubovce Sokolek na dosah zisk první sady, za stavu 18:24 ale nedokázaly vytěžit z 6 setbolů a byly to naopak domácí hráčky, kdo v sadě slavil výhru (26:24). Brno nestačilo na soupeřky ani v koncovce dalšího setu, a i když mu patřila sada s pořadovým číslem tři, víc KáPéčku Šternberk uhrát nedovolil. V utkání tak zvítězil za plný počet bodů.

 

„Volejbal se vyhrává v koncovkách a my jsme v nich bohužel v tuto chvílí poměrně slabí. Podobně jako s Přerovem nás i proti Šternberku zradil závěr, tentokrát první sady. Na týmu je po Českém poháru vidět, že se pere s únavou, na druhou stranu některé situace jsou neomluvitelné a měli bychom je zvládnout lépe," vzkázal ze Šternberka Erik Nezhoda

V úvodní sadě to až do kocovky vypadalo na poměrně jasnou záležitost hostujících, za stavu 18:24 ale KP zastavila servisem domácí Nikola Látalová, která na podání setrvala až do vítězného stavu 26:24.

Druhý set odstartovalo lépe KP (2:7), jeho tlak však zbrzdil time out domácích, které po něm náskok Brna začaly mazat. Na 9:9 srovnala přesným útokem Nikola Látalová a se svými spoluhráčkami Brnu odskočila na 15:11. Brno ale bojovalo o každý míč a po esu kapitánky Kateřiny Pelikánové donutilo domácí k oddechovému času (21:20). Závěr setu však nakonec opět patřil domácím, které ho vyhrály nejtěsnějším rozdílem 25:23.

Třetí sada se znovu rozhodovala až v koncovce, do které obě družstva vstupovala za srovnaného stavu (20:20). Tentokrát si ji pohlídaly hostující volejbalistky (21:25). A i následující dějství přineslo rozuzlení až v závěru, Šternberk sice při vstupu do kocovky vedl 20:18, KP při servisu Denisy Pavlíkové srovnalo na 22:22. Pak už však domácí tým soupeřky k ničemu nepustil a výhrou 25:22 si zajistil do tabulky tři body. 

 

Šternberk – VK Královo Pole 3:1 (26:24, 25:23, 21:25, 25:22)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT