7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Povinné extraligové vítězství se Střešovicemi

 Den po pohárové bitvě v Olomouci pokračovala brněnská vítězná série bez ztráty setu. Tentokrát si porážku odvezly v extraligovém duelu pražské Střešovice. Domácí brněnské družstvo proti týmu ze spodku nezávahalo, ačkoliv proti předchozímu zápasu nastoupilo v pozměněné sestavě.

 

 

5. kolo ženské extraligy volejbalistek

KP Brno - Tatran Střešovice 3:0 (12,20,22)
Rozhodčí: Kovář, Grabovský. Čas: 62 minut. Diváci: 200

Sestavy

Brno: Kubínová, Mikysková, Onderková, Tobiášová, Bradáčová, Hanusová, libero Jášová
Střešovice: Čermáková, Zachovalová, Černianská, Valešová, Perková, Jeřábková, libero Novotná - Veselá, Šourková, Jurčenková

Pouhý den po pohárovém vítězství v Olomouci odehrály brněnské volejbalistky další soutěžní zápas - extraligu se Střešovicemi. Brněnský trenér Marek změnil sestavu, poslal na hřiště od začátku utkání odlišnou sestavu složenou převážně z hráček, které den předtím nehrály. Přesto hned od počátku bylo Brno na hřišti výrazně lepším družstvem. V prvním setu získaly Střešovice jen 12 bodů. Poté se hra začala vyrovnávat, Brňanky částečně polevily v koncentraci a umožnily soupeřkám korigovat průběh skóre. Ve třetím setu dokonce Pražanky vedly až do stavu 10:7, pak už Brňanky skóre obrátily a zvítězily hladce ve třech setech. Na domácí straně nejvíce body k vítězství přispěly Tobiášová s Mikyskovou.


Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "První set byl z naší strany kvalitní, pak jsme se nechali ukolébat průběhem hry. Určitě jsme měli vyhrát vyšším rozdílem a hlavně jsme mohli předvést jistější výkon."

Vlastimil Novotný, trenér Střešovic: "Na straně soupeřek byla lepší kvalita, zaslouženě vyhrály. Ze začátku jsme měli přílišný respekt, pak se hra trochu srovnala. Přesto Brno vyhrálo v tréninkovém tempu."

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Až na třetí set bylo utkání poměrně jednoznačné. Bylo hlavně psychicky náročné soustředit se na povinné vítězství po předchozím důležitém utkání v Olomouci."

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT