7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Třetí vítězství nad Olomoucí posunulo Brňanky na druhé místo

 Potřetí za sebou v krátké době se potkaly volejbalistky Brna a Olomouce. I tentokrát se dařilo Brňankám, v extraligovém duelu si připsaly vítězství 3:1 a posunuly se tím na druhé místo extraligové tabulky.

 

 

 

6. kolo ženské volejbalové extraligy

UP Olomouc - KP Brno 1:3 (-15, 13, -14, -20)
Rozhodčí: Dočkal, Pecháček. Čas: 81 minut. Diváci: 300

Sestavy

Brno: Tobiášová, Útlá, Božková, Kubínová, Mikysková, Onderková, libero Jášová - Hanusová, Bradáčová, Noseková

Potřetí v posledních čtrnácti dnech změřily síly volejbalistky Brna a Olomouce. Po dvou utkáních v evropském poháru se družstva potkala tentokrát v extraligovém zápase. Olomoucké hráčky měly sto chutí zvrátit vzájemnou sérii dvou porážek v řadě, navíc tím uchránit svou extraligovou neporazitelnost. Naopak brněnské hráčky od domácího zápasu s Prostějovem udržují neporazitelnost a rozhodně by se nezlobily, kdyby tomu tak bylo i po zápase v Olomouci. První set však musel být pro domácí studenou sprchou. Brněnská obrana nepustila domácí útočnice ke slovu a na světě bylo hladké vítězství v setu 25:15. Podobný průběh, ale s převráceným obsazením hlavních aktérů, mohli diváci sledovat i ve druhém setu. Tentokrát se však prosadily Olomoucké hráčky, zatímco Brňanky se trápily na příjmu a posléze jejich útočné snahy končily všude jinde než v poli soupeřek. Není divu, že Olomouc srovnala skóre setů hrozivým rozdílem 25:13. Třetí set mohl být zlomem divokého průběhu zápasu. Brněnský kouč Ondra Marek prohodil sestavu, na hřiště poslal Martinu Nosekovou, která přinesla potřebný důraz v útoku. Domácí smečařky opět upadly do útočné letargie, přestalo se jim dařit i v ostatních činnostech jako podání či příjem. V setu neuhrály více než čtrnáct bodů a hlavní otázkou čtvrtého setu bylo, zda Brňanky poruší trend zápasu a nenechají domácí hráčky vrátit se do zápasu. Až do stavu 18:18 byl průběh setu otevřený, nicméně poté už si dokázaly Olomoucké hráčky připsat jen dva body a dovolily soupeřkám i potřetí v řadě odcházet ze vzájemného zápasu s vítěznou radostí. Olomoucká porážka byla o to nepříjemnější, že tímto je Brňanky přeskočily na druhém místě v tabulce, které mohou potvrdit v pondělní předehrávce s Oympem Praha

Ohlasy po utkání

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Po hladce vyhraném prvním setu jsme měli problémy s přihrávkou, a tím jsme nechali soupeřky srovnat zápas. Po druhém setu se povedlo střídání v sestavě, Noseková zlepšila útočnou hru i příjem družstva a tím jsme zápas otočili."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT