7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Repríza loňského semifinále nabídla až nečekaně jednoznačnou záležitost

 Televizní předehrávka sedmého extraligového kola nabídla divákům až nečekaně hladký průběh. Loňské mistryně z pražského Olympu letos do soutěže vstoupily s omlazeným kádrem a nejsou zdaleka tak suverénní jak loni. Domácímu družstvu, které momentálně předvádí velmi solidní výkony, nemohly nijak konkurovat a prohrály hladce 3:0. Brňanky si tím upevňují druhé místo v tabulce za neporaženým Prostějovem.

 

 

 

7. kolo ženské extraligy volejbalistek

KP Brno - Olymp Praha 3:0 (17,10,15)
Rozhodčí: Renčín, Antušák. Čas: 64 minut. Diváci: 200

Sestavy

Brno: Božková, Kubínová, Útlá, Onderková, Tobiášová, Noseková, libero Jášová
Olymp: Jakubšová, Sládková, Kvapilová, Pyšková, Brejchová, Halbichová, libero Zoulová - Bonnerová, Kallistová, Šmídová, Preslová

Repríza loňského semifinále měla jednoznačnější průběh, než se očekávalo. Omlazený kádr loňského mistra Olympu Praha nedokázal konkurovat brněnským volejbalistkám, které hladce zvítězily 3:0. Od počátku utkání brněnské hráčky vsadily na tvrdý servis, čímž eliminovaly silné středové útočnice Olympu. Naopak krajním smečařkám Olympu se vůbec v utkání nedařilo, nedokázaly se prosazovat proti brněnské obraně a těžko sbíraly body. Od začátku až do konce narůstal náskok brněnských hráček, v prvním a třetím setu udržely přijatelný rozdíl jen do prvního technického oddechového času, ve druhém odpadly hned v úvodu. V pražském dresu se dokázala prosadit jen univerzálka Kvapilová, zatímco Královopolanky se mohly spolehnout na rovnoměrnou výkonnost všech útočících hráček. Není divu, že konečný výsledek vyzněl zcela jednoznačně pro Brno, v žádném setu se Pražanky nedostaly přes dvacet bodů.



Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Takticky jsme se na soupeře připravili, byli jsme si vědomi, že jeho síla spočívá v kvalitních středových hráčkách. Proto jsme se snažili kvalitním servisem znemožnit soupeři hrát středem, případně je cíleně při útoku zdvojovat. Strategie se vyplnila, byli jsme lepší po všech stránkách, utkání bylo jednoznačnější, než jsme čekali."

Stanislav Mitáč, trenér Olympu Praha: "Bez útoku a přihrávky jsme neměli šanci vyhrát. Domácí hráčky byly lepší, z naší strany se jednalo o totálně nepodařené utkání, z útočnic dokázala bodovat jen Kvapilová. Máme naštěstí ještě dost času na to, aby šla hra družstva nahoru."

Tereza Tobiášová, kapitánka KP Brno: "Utkání bylo jednoznačné, byly jsme lepší ve všech činnostech. Dařil se nám hlavně servis, díky špatné přihrávce nemohly soupeřky využívat jejich silnou zbraň - útok středem. "

foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT