7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Martina Útlá vedla Královopolanky k vítězství v Ostravě

 Dva dny po pohárovém vyřazení odjely brněnské volejbalistky do Ostravy, kde proti domácímu Mittalu hájily druhé místo v tabulce. Bitva to byla podobně jako ve čtvrtek velmi tuhá a i tentokrát svůj zápas Brňanky nasměrovaly až do tie-breaku. I výsledek byl totožný, Brno zvítězilo 3:2 a udrželo si druhé místo v tabulce.

 

 

10. kolo ženské volejbalové extraligy

TJ Mittal Ostrava - VK Královo Pole Brno 2:3 (17,-12,-21,21,-9)
Rozhodčí: Blažek J./Pecháček L. Diváci : 180 Čas: 109 min

Brno: Božková, Kubínová, Hanusová, Mikysková, Tobiášová, Útlá, libero: Jášová - Bradáčová, Onderková, Noseková

Brňankám se vstup do utkání příliš nevydařil. Od špatného příjmu se odvíjel nepřesvědčivý útok, a proto se domácí hráčky hladce ujaly vedení 1:0. Hned od druhého setu se však brněnská hra změnila. Místo Hanusové a Mikyskové nastoupily Onderková s Nosekovou, v útoku se chytla ex-ostravská Martina Útlá a najednou domácí hráčky pod tlakem brněnského servisu a obrany nestačily. Druhý set jasně vyhrály Brňanky, nicméně od třetího se hra začala vyrovnávat. Zlepšila se především kvalita ostravské útočné hry a díky tomu Ostravanky nejenže zápas zdramatizovaly, ale též ho dotáhly do tie-breaku. V tom už zase kralovaly hostující hráčky. Od počátku do konce si udržovaly vedení a v těsném utkání zvítězily 3:2. Největší podíl na vítězství měla tentokrát Martina Útlá, která proti svému bývalému družstvu proměnila 26 útočných pokusů z 39.

Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Posledních 14 dní jsme více cestovali než trénovali. Od druhého setu nám pomohly změny v sestavě. Vynikající výkon podala Martina Útlá."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT