7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Jednoznačné vítězství nad Přerovem

 Necelou hodinu potřebovaly brněnské volejbalistky k tomu, aby splnily roli favoritek a porazily v jedenáctém extraligovém kolem družstvo Přerova. I s prostřídanou sestavou byly po celý zápas jasně lepší a připisují si na konto desáté vítězství v ročníku, tentokrát 3:0.

 

 

 11. kolo ženské extraligy volejbalistek

KP Brno - PVK Přerov 3:0 (16,21,12)
Rozhodčí: Kovář, Dočkal. Čas: 57 minut. Diváci: 200

Brno: Kubínová, Útlá, Onderková, Tobiášová, Noseková, Božková, libero Jášová - Mikysková, Bradáčová
Přerov: Dřímalová, Míčková, Kotounová, Hrabalová, Goliášová, Mrázková, libero Kapavíková - Chromečková, Zápotočná, Dýčková

Přerovské družstvo bylo v extraligovém pro Brňanky snadným soupeřem. Domácí hráčky od úvodu utkání na hřišti dominovaly, hostující volejbalistky působily na hřišti příliš bojácně a ustrašeně. Jejich výkon se malinko zvedl v druhém setu, ale domácí družstvo si koncovku pohlídalo a nepřipustilo žádný zvrat. Do třetího setu si mohl brněnský trenér Ondřej Marek dovolit prostřídat sestavu a střídající hráčky Mikysková s Bradáčovou výkon domácích ještě zvedly. Díky tomu bylo o výsledku za necelou hodinu rozhodnuto. Brněnské družstvo dominovalo ve všech herních činnostech, v útoku se nejvíce prosazovaly Tobiášová s Božkovou, na straně hostí dokázala pravidelně bodovat jen Hrabalová, ale s nízkou procentuální úspěšností.

Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Náš výkon šel oproti předchozímu trápení v Ostravě díky tréninku nahoru. Podali jsme velmi slušný výkon vyjma několika krátkých pasáží. Před třetím setem jsme vystřídali smečařky, které hru ještě zlepšily a zabojovaly o základní sestavu. Kromě toho bych pochválil i blokařku Onderkovou, které se dnes dařilo. V příštích kolech náse čekají důležitější zápasy, ve kterých chceme potvrdit druhé místo a pokusit se zabojovat o úplné čelo tabulky."

Juraj Mišík, trenér Přerova: "Začali jsme proti favorizovanému Brnu příliš ustrašeně a opatrně. Snad jen druhý set byl z naší strany povedenější, ale v koncovce jsme opět vyhořeli. Ve třetím setu nás pak dorazila střídající Mikysková. Soupeřkám jsme dnes akorát zvedli sebevědomí."

Šárka Kubínová, nahrávačka KP Brno: "Soupeřky jsme přehrály servisem a na bloku. Navíc jsme skládaly bodové míče, což se soupeřkám nedařilo. V jejich dresu se prosadila jen Hrabalová, na kterou jsme se před zápasem chtěly zaměřit. Přesto jsme dnes byly jednoznačně lepší."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT