7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ostrava v Brně nezískala ani set

 Základní část ženské extraligy vstoupila svým dvanáctým kolem do druhé části. Jako první se v Brně představily volejbalistky Ostravy. Dva sety byly Ostravanky vyrovnanými soupeřkami, ale koncovky setů vždy patřily domácím. Brňanky tak hladce zvítězily 3:0 a zvýšily před soupeřkami odstup na druhém místě tabulky.

 

 

 12. kolo ženské extraligy volejbalistek

KP Brno - Mittal Ostrava 3:0 (22,21,17)
Rozhodčí: Dvořák, Gall. Čas: 65 minut. Diváci: 200

Brno: Vitoulová, Útlá, Onderková, Tobiášová, Noseková, Božková, libero Jášová - Mikysková, Hanusová
Ostrava: Rymelová, Orlovská, Šímová, Elblová, Holingrová, Homolová, libero Spáčilová - Polášková, Hermannová, Mazurová

Nečekané komplikace potkaly trenéry obou družstev před dnešním utkání. Ostravanky se musely obejít bez zraněné první nahrávačky Kolářové a v den utkání onemocněla i brněnská jednička Kubínová. Její náhradnice Vitoulová se však s nečekanou situací poprala zdařile a dovedla brněnské družstvo k vítězství. Přesto byl zápas minimálně v prvních dvou setech vyrovnaný. V prvním setu Ostravanky díky brněnským chybám na příjmu držely vedení až do koncovky (17:13, 20:16), pak ale brněnské blokařky (především Božková) vystavily na síti neprostupnou zeď, na které ostravské naděje na zisk setu skončily. V druhém setu nejprve Brno získalo vedení 16:11, ale pak se hostující hráčky znovu po brněnských chybách do utkání vrátily a otočily na 19:17. Pak však domácí hráčky znovu zpozorněly a díky větším zkušenostem a přesnější hře koncovku otočily ve svůj prospěch. Třetí set už byl vcelku poklidnou záležitostí pro domácí, čímž Brňanky potvrdily svůj náskok na druhém místě tabulky. V jejich prospěch dnes hrála lepší hra v důležitých momentech, především obrana na síti a v poli, v útoku se pak mohly opřít o více hráček než jejich soupeřky.

Ohlasy po utkání:

Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Měl jsem před utkáním obavy, protože nám na poslední chvíli onemocněla Kubínová a i další hráčky měly v týdnu výpadky v tréninku. Musím však pochválit Vitoulovou, která nahrávku zvládla, i když se potřebuje sehrát s ostatními. I proto byla dnešní hra možná méně kvalitnější než obvykle a objevilo se více nevynucených chyb. Nám pomohly zkušenosti a kvalita v koncovkách setů, hlavně ve hře blokařek."

Leopold Tůma, trenér Ostravy: "Hru obou družstev ovlivnila absence prvních nahrávaček. I když náhradnice Hermannová odehrála dobré utkání, chybělo nám více sehranosti. Nepodařily se nám koncovky setů, kde jsme byli příliš zbrklí. Pokud se nám však podaří odstranit chyby v mezihře, dokážeme předvádět kvalitní volejbal. I dnes bych chtěl družstvo pochválit za bojovnost, i když jsme asi Brňanky nedonutili k maximálnímu výkonu."

Tereza Tobiášová, nahrávačka KP Brno: "Soupeřky jsme přehrály hlavně v koncovkách, kde jsme si dokázaly pomoct blokem. Hru provázela nevyrovnaná přihrávka, díky tomu jsme třeba ztratily náskok v druhém setu."

foto: Ondra Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT