7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na závěr roku jubilejní desáté vítězství

 Další vítězství, tentokrát již desáté v řadě, si připsaly brněnské volejbalistky a úspěšně se rozloučily s letošním kalendářním rokem. Frýdek-Místek představoval pro domácí hráčky snadné sousto a vyjma úvodu prvního setu nedokázaly hráčky ze severu Moravy s domácími favoritkami držet krok. Vítězství 3:0 zcela vystihuje dění na hřišti a Brňanky díky tomu přezimují na vedoucí příčce extraligové tabulky.

 

 

14. kolo ženské extraligy volejbalistek

KP Brno - Sokol Frýdek-Místek 3:0 (15,17,18)
Rozhodčí: Gall, Dvořák. Čas: 59 minut. Diváci: 150

Brno: Noseková, Hanusová, Mikysková, Bradáčová, Božková, Kubínová, libero Jášová - Svobodníková
Frýdek-Místek: Langová, Synková, Cidlíková, Jandourková, Gottwaldová, Kojdová, libero Košická - Haškovcová, Brodinová, Malá

Frýdecko-místecké hráčky mohly v souboji s brněnskými favoritkami na úspěch pomýšlet snad jen do začátku prvního setu, když vedly 8:5. Domácí hráčky nejprve ztrátu dorovnaly a do plného tempa se dostaly při sérii podání Kubínové, která dotáhla set ze stavu 17:15 na konečných 25:15. Od té chvíle bylo zřejmé, že dnešní utkání bude jen otázkou konečného rozdílu ve skóre. Hostující hráčky si vůbec nevěděly rady s domácím servisem a jejich útoky byly pochytány pozornou brněnskou obranou. I když domácí hráčky nenastoupily zdaleka v nejsilnější sestavě, v poklidném tempu si pohlídaly jednoznačné vítězství 3:0. Nejúdernější domácí hráčkou byla tentokrát Mikysková, na servisu se třemi přímými body blýskla Bradáčová.


Ohlasy po utkání:

Vladimír Samek, trenér KP Brno: "Dnes jsme soupeře přehráli servisem, který byl hodně kvalitní. Méně se nám dařilo v blokování, ale to jsme nahradili útokem, kde se nejvíce prosazovala Mikysková. Zápas byl završením vydařené podzimní části a o vánoční přestávce musíme udělat vše pro to, aby nám forma vydržela."

 

Alexandra Dedková, trenérka Frýdku-Místku: "S domácími jsme držely krok jen v prvním setu, ale Brno koncovku s přehledem uhrálo pro sebe. Soupeřky dnes byly jednoznačně lepší, my jsme jim nedokázaly konkurovat. Potvrdila se rozdílná kvalita obou družstev."

 

Šárka Kubínová, nahrávačka KP Brno: "Soupeřky jsme dnes přehrály ve všech činnostech, lépe jsme podávaly i útočily. I když naše sestava byla kombinovaná, bez problémů jsme zvítězily."

 

Kateřina Božková, blokařka KP Brno: "Hlavní rozdíl byl dnes v kvalitě servisu, z našeho družstva se na podání velmi dařilo Bradáčové. Lepší jsme byly i v ostatních činnostech, i když chvílemi naše hra lehce polevila. Přesto to stačilo k bezproblémovému vítězství."

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT