7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Poslední celek tabulky nekladl žádný odpor

 Po pohárové prohře v Prostějově začal pro Brňanky i extraligový kalendářní rok. I tentokrát musely vyrazit na hřiště soupeřek, poslední družstvo tabulky z pražských Střešovic však bylo o mnoho snadnějším soustem. Brno si odváží hladkou výhru 3:0.

 

 

 

15. kolo ženské volejbalové extraligy

Tatran Střešovice – KP Brno 0:3 (-17,-14,-15)

Rozhodčí: Švejda, Bydžovský. Čas: 56 minut. Diváků: 100.

Sestavy:
Brno: Útlá, Kubínová, Onderková, Noseková, Mikysková, Božková, libero Jášová – Bradáčová

I tentokrát se Brňanky musely obejít bez absentující Terky Tobiášové. V sestavě ji nahradila Sandra Onderková, která si v několik chvílích vyzkoušela netradiční roli přijímající blokařky. Tuto zkoušku zvládla obstojně, ostatně na smečařském postu hrávala až po juniorské extraligy. V samotném zápase bylo hned záhy zřejmé, kdo na hřišti tahá za kratší konec. Domácí hráčky držely tempo vždy jen do úvodních technických oddechových časů, pak pomalu ale jistě narůstal bodový náskok v brněnský prospěch. Identický průběh měly všechny, bylo jen vždy otázkou, o kolik dokáží Brňanky domácímu outsiderovi odskočit. Na poslední set vystřídala Nosekovou Martina Bradáčová a protože i ona složla prakticky vše, co jí přišlo pod ruku (71%), za necelou hodinu si Královopolanky odvážely vítězství 3:0. Nejvíce body zatížily konto soupeřek univerzálka Soňa Mikysková a smečařka Martina Útlá. Diametrální rozdíl byl i v obraně na síti, kterou s přehledem oganizovaly Božková s Onderkovou.


Ohlasy po utkání:
Ondřej Marek, trenér KP Brno: "Byl to naprosto jasný zápas, domácí celek jsme výrazně předčili ve všech herních činnostech. Střešovice s námi držely pokaždé krok jen chvíli na začátcích setů, na lavičce jsem mohl být v naprostém klidu. V průběhu střetnutí nenastal ani jeden úsek, kdy by nás soupeřky přehrávaly. Byl to však lehčí soupeř, důleitější pro nás bude domácí zápas s Olomoucí."


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT